investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Trhy střízliví a vedou ruku amerického Fedu ke zpřísnění politiky

22.04.2024
akcieekonomikainflaceusa

Zadlužení veřejného sektoru mírně kleslo

22.04.2024
ekonomikačesko

Vstup na burzu by investiční firmu CVC mohl ocenit až na 15 miliard eur

22.04.2024
akcieburzaevropainvesticeipo

Londýnská burza registruje silnou poptávku po primárních emisích

02.02.2021

Londýnská akciová burza letos přitahuje mnoho primárních nabídek akcií (IPO) a zažívá...

Londýnská akciová burza letos přitahuje mnoho primárních nabídek akcií (IPO) a zažívá nejlepší začátek roku od globální finanční krize. Londýn se tak stává hlavním faktorem v obnoveném zájmu o IPO v Evropě, uvedla dnes agentura Bloomberg. Z celkem 22 oznámených plánů na primární nabídku v regionu jich devět chce na burzu v Londýně a z pěti největších Londýn získal tři. Dnes předložily plány vstupu na londýnskou burzu čtyři firmy.

Londýnský trh s primárními nabídkami několik let brzdil blížící se odchod Británie z Evropské unie. Uzavření dohody o brexitu v prosinci a silný výkon britských akcií na začátku roku z velké části zmírnily obavy, což zvýšilo zájem o primární nabídky.


Nejnověji mají zájem o vstup na londýnskou burzu producent marihuany pro zdravotní použití MGC Pharmaceuticals, provozovatel internetové aukční síně Auction Technology Group, investiční firma Digital 9 Infrastructure a společnost NextEnergy Renewables. Čtyři noví zájemci přicházejí poté, co při pátečním debutu na burze vzrostly akcie britského výrobce obuvi Dr. Martens. V úterý se na burzu chystá vstoupit internetový prodejce blahopřání a dárků Moonpig Group. Obě nabídky firem skončily dříve, než se plánovalo, a to díky vysoké poptávce investorů.


Zájem je také o vstup na burzy v kontinentální Evropě. Podobně jako firmy Dr. Martens a Moonpig by i skupina Auto1 Group podporovaná společností SoftBank měla ocenit své akcie pro nabídku ve Frankfurtu na horním konci původního rozpětí. Ve Švédsku chce soukromá investiční skupina Nordic Capital nabídnou akcie své výzkumné společnosti Cint Group. Firma Hydrogen Refueling Solution pak uvedla, že její nabídka akcií v Paříži bude uzavřena dříve, než se čekalo - rovněž díky vysoké poptávce po jejích akciích.


Zdroj: ČTK



"Z pohledu investorů jsou IPO zajímavá, protože bývají podhodnocená. To investorům umožňuje realizovat výhodné obchody."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top