investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Lístek do kosmu s Virgin Galactic má i Bransonův konkurent Elon Musk

13.07.2021

Lístek na let do vesmíru se společností Virgin Galactic, kterou založil britský miliardář Richard Branson...

Lístek na let do vesmíru se společností Virgin Galactic, kterou založil britský miliardář Richard Branson, má i jeho konkurent Elon Musk. Informoval o tom list The Wall Street Journal.

Vesmírná loď společnosti Virgin Galactic s Bransonem na palubě v neděli úspěšně absolvovala svůj první zkušební let s kompletní šestičlennou posádkou. Během letu se loď VSS Unity dostala za hranici vesmíru.


Na 20. července, tedy na příští úterý, svůj let do vesmíru v lodi New Shepard naplánoval Bransonův hlavní konkurent, zakladatel společnosti Blue Origin Američan Jeff Bezos. Federální úřad pro letectví (FAA) v pondělí firmě schválil licenci pro dopravu lidí do kosmu.


Další z velkých Bransonových soupeřů v sektoru vesmírné turistiky je také šéf společnosti SpaceX Elon Musk, který byl podle AP mezi diváky historického letu přímo v Novém Mexiku.


Mluvčí společnosti Virgin Galactic fakt, že si Musk letenku koupil, potvrdil. Podle WSJ není jasné, jak vysoko na pořadníku šéf automobilky Tesla figuruje. Letenky do kosmu firma prodává za 250.000 dolarů (5,4 milionu Kč). Zatím za ně, včetně záloh, utržila 80 milionů dolarů.


Zdroj: ČTK




"Společnost Virgin Galactic britského miliardáře Richarda Bransona se obchoduje na burze. Jedná se o volatilní akciový titul."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top