investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Lidé vyplňují daňová přiznání na poslední chvíli

12.03.2019

Podle aktuálních dat Finanční správy České republiky zatím odevzdalo...

Podle aktuálních dat Finanční správy České republiky zatím odevzdalo daňová přiznání pouze 16 procent právnických osob a 24 procent fyzických osob. Na podání daňových přiznání v řádném termínu však zbývají již pouze 3 týdny. Poslední řádný den letos připadá na pondělí 1. dubna. Pozdější odevzdání daňových přiznání je tolerováno do pěti dnů. Následně opozdilcům hrozí pokuty.

Vyplňování daňových přiznání je komplikované. To vede ke značnému množství chyb, kterých se lidé dopouštějí. Častou chybou bývá odpočet za platbu úroků z hypotéky u lidí, kteří sice úvěr fakticky splácí, ale nejsou uvedeni ve smlouvě. Dalším častým prohřeškem je uplatnění slevy na dítě oběma rodiči. Rovněž se chybuje v nezahrnutí nemocenských dávek, podpory v nezaměstnanosti nebo mateřské do příjmů.

 

Lidé, kteří si vyplňují daňová přiznání sami, mají povinnost odevzdávat i přehled o příjmech a výdajích na svou zdravotní pojišťovnu a okresní správu sociálního zabezpečení. V tomto případě je poslední řádný termín stanoven na 2. května, tedy den po Svátku práce. V České republice zatím není zaveden systém jednotného inkasního místa, proto je nutné vyplňovat přehledy o příjmech a výdajích na různé instituce zvlášť.


Poznejte lépe Fondy Kvalifikovaných Investorů!

Nechte nám na sebe kontakt, představíme Vám ty naše.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Je přirozené, že nepříjemné věci odkládáme na pozdější termíny. Podání daňového přiznání za rok 2018 bychom však již odkládat neměli, protože čas se nepříjemně krátí."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS









Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top