investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Lidé nemyslí na horší časy. Peníze navíc utrácí

10.01.2020

České domácnosti se chovají nehospodárně. Meziroční růst příjmů...

České domácnosti se chovají nehospodárně. Meziroční růst příjmů domácností se ve třetím čtvrtletí 2019 zvýšil o 3,6 procenta. Spotřeba domácností se však ve stejném období meziročně zvýšila o 3,9 procenta. Ukazuje se, že lidem narůstaly příjmy pomalejším tempem než jejich výdaje. Lze tedy říct, že české domácnosti příliš nemyslí na horší časy. Dodatečné příjmy nešetří a raději je utrácí.

Kdybychom však situaci sledovali po kvartálech, můžeme říct, že ve třetím čtvrtletí 2019 byla míra úspor českých domácností vyšší než ve druhém čtvrtletí 2019 a dosáhla úrovně 11,0 procenta. Míra investic českých domácností proti předchozímu čtvrtletí vzrostla na 8,8 procenta.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

U nefinančních podniků byla ve třetím čtvrtletí 2019 zaznamenána míra zisku ve výši 46,4 procenta, což je o 0,7 procentního bodu více než o rok dříve. Přestože mzdové náklady meziročně vzrostly o 6,2 procenta, firmy jsou schopny dosahovat vysoké míry zisku, která je v porovnání se západní Evropou výrazně nadprůměrná.

 

Statistici rovněž publikovali nová data o vývoji české ekonomiky. Podle zpřesněného odhadu vzrostl hrubý domácí produkt ve třetím čtvrtletí 2019 meziročně o 2,5 procenta. Byla tak potvrzena dříve publikovaná hodnota.


Poznejte lépe Fondy Kvalifikovaných Investorů!

Nechte nám na sebe kontakt, představíme Vám ty naše.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Češi málo spoří a dodatečně vydělané peníze utrácí. Takové chování je nezodpovědné a může se lidem vymstít v případě zhoršení ekonomických podmínek."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top