investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Kryptoměny dobývají investiční svět

09.03.2021

Deutsche Börse oznámila, že rozšiřuje nabídku obchodování s kryptoměnami...

Deutsche Börse oznámila, že rozšiřuje nabídku obchodování s kryptoměnami. Nově je možné obchodovat s finančními produkty, které jsou zajištěny kryptoměnami ethereum a bitcoin cash. Od poloviny loňského roku již bylo možné obchodovat s podobnými nástroji zajištěnými bitcoiny.

Poptávka po kryptoměnách je v současné době nevídaně vysoká. To se odráží v cenách kryptoměn. Nejznámější kryptoměna bitcoin se momentálně obchoduje za 54 tisíc dolarů. Přibližně před rokem šlo přitom bitcoin koupit za méně než 5 tisíc dolarů. Úspěch však nezažívá jen bitcoin. Daří se i dalším kryptoměnám, čehož chce Deutsche Börse využít.

 

Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:



Nové produkty budou obchodovány na trhu Xetra, který spadá pod frankfurtskou burzu. Budou tedy snadno přístupné i pro české investory přes jejich obchodníky s cennými papíry jako je BH Securities. Při obchodování by investoři měli počítat s tím, že trh kryptoměn je vysoce proměnlivý a přináší četná rizika.

 

V současné době lze přes Deutsche Börse obchodovat 1 639 ETF (burzovně obchodované fondy) a 202 ETC respektive ETN (nástroje zaměřené na obchodování s komoditami respektive strukturované investiční produkty). Obchodování s kryptoměnami na Deutsche Börse bude prováděno přes ETN vydané společnostmi 21Shares a ETC Group.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Díky novým finančním nástrojům lze obchodovat s kryptoměnami přes investiční účty u obchodníků s cennými papíry. Tím se obchodování s kryptoměnami stalo přístupné i pro klasické investory, kteří se doposud orientovali hlavně na akciové trhy."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top