investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Kryptoměnový svět je plný krádeží

29.07.2021

V nadsázce se o kradení někdy hovoří jako o druhém nejstarším řemesle na světě...

V nadsázce se o kradení někdy hovoří jako o druhém nejstarším řemesle na světě. Krádeže bohužel doprovázejí lidstvo již od jeho vzniku a postupem času získávají stále sofistikovanější podobu. Již delší dobu trápí i svět kryptoměn, kde se množí hackerské útoky.

Objem krádeží v kryptoměnovém světě se obtížně odhaduje. Přesto existují kvalifikované odhady, které lze alespoň řádově považovat za relevantní. Například podle údajů společnosti SlowMist, která se zabývá bezpečnostními otázkami ve světě kryptoměn, se objem kryptokrádeží vyšplhal od roku 2012 do současnosti k úrovni 1,2 bilionu dolarů. To převyšuje částku 26 bilionů korun, která odpovídá hrubému domácímu produktu České republiky za více než čtyři roky.

 

Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:



Při analýze krádeží kryptoměn je mnohdy těžké odhadovat skutečné ztráty. Například včera došlo k útoku na token PolyYeld. Hackeři ukradli projektovou dokumentaci, díky čemuž vyrobili 4,9 miliardy tokenů, které následně prodávali na trhu. Cena za token rázem spadla z 26 dolarů na 0,00001 dolaru, přičemž se pravděpodobně nikdy nedozvíme, za jakou cenu a kolik tokenů se hackerům podařilo prodat.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Špatně regulované a do značné míry anonymizované prostředí kryptoměn je pro zloděje doslova požehnáním. Nemůžeme se proto divit, že kryptokrádeže jsou na vzestupu."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top