investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Koupě akcií krok za krokem

25.05.2023

Akcie jsou cenné papíry, nákupem akcií získáte podíl ve vámi vybrané společnosti a při správném výběru můžete inkasovat zajímavé zisky. Pokud se chystáte investovat do akcií, je důležité vědět, na co si dát pozor. V našem průvodci vás provedeme krok za krokem nákupem akcií, abyste mohli úspěšně investovat.

Investiční konzultace při nákupu akcií

Výběr správného brokera

Brokerů je na našem trhu celá řada. Ne všichni z nich jsou však dlouhodobě důvěryhodní. Mnoho investorů proto nejprve zvažuje, zda je jimi vybraný obchodník stabilní a transparentní. I na našem trhu jsou renomované společnosti, které obchod s akciemi zprostředkují již dlouhá desetiletí a mají za sebou jasné a transparentní výsledky. Jedná se zpravidla o licencované a regulované obchodníky, kteří podléhají přísnému dohledu regulátora a svým klientům tak zajišťují bezpečí. Kritériem při výběru brokera bývá také šíře nabídky akcií. Broker, který nabízí širokou škálu akcií a je schopen poskytnout přístup na různé finanční trhy dává investorům zajímavější možnosti.

Investiční horizont

Investiční horizont představuje časové období, ve kterém investor plánuje dosáhnout výnosu a zhodnotit svůj kapitál. Tento faktor je velmi důležitý pro úspěšné investování do akcií.

Zkušený obchodník bude vědět, že určení investičního horizontu je klíčové pro určení úspěšného obchodu. Při určování investičního horizontu by měl investor zohlednit riziko, které je s danou investicí spojeno. Čím vyšší riziko, tím delší investiční horizont bude vyžadován.

Investiční horizont může být krátkodobý, střednědobý nebo dlouhodobý. Krátkodobý horizont se většinou pohybuje v rozmezí několika měsíců a je vhodný pro investory, kteří chtějí rychlý návrat své investice.

Střednědobý horizont je většinou v rozmezí 2-5 let a je vhodný pro investory, kteří hledají střednědobou tržní výkonnost. Dlouhodobý horizont může být v rozmezí 5-10 let nebo více a je vhodný pro investory, kteří se zaměřují na růst akcií a nevadí jim, že návratnost investice bude dlouhodobá.



investiční kalkulačka

Výše investice

Rozhodování o tom, kolik peněz investovat do akcií, by mělo být založeno na zohlednění finančních možností investora a investičních cílů. Vodítkem pro určení pravidelné částky se může stát určení procentuálního podílu z pravidelného příjmu, který bude věnován investicím.

Například, pokud má investor měsíční příjem 30 000 Kč, může se rozhodnout, že každý měsíc věnuje 10 % příjmu (tedy 3 000 Kč) na investice do akcií. Tento přístup může pomoct udržet konzistentní a pravidelný investiční plán.

Při určování množství investovaných peněz do akcií je důležité také zvážit investiční cíle a plány pro dosažení těchto cílů. Pokud se investor rozhodne nakoupit určitý počet akcií z portfolia obchodníků na finančních trzích, měl by zvážit, zda tento krok pomůže dosáhnout dlouhodobých cílů a plánů v oblasti investic.



Investiční strategie do akcií

Investiční strategie

Výběr správné strategie a její řádné provádění může pomoci minimalizovat rizika a maximalizovat zisky.


Indexová strategie (5-7 let)

Indexová strategie je strategií, která sleduje určitý segment akcií v určitém horizontu, obvykle 5-7 let, a čeká na výnosnost portfolia. Tato strategie se často používá pro dlouhodobé investice.

Trading

Trading je strategií, která se zaměřuje na rychlé nákupy a prodeje akcií s využitím kurzových rozdílů na trhu. Tato strategie vyžaduje značné zkušenosti a znalosti obchodníka, aby se minimalizovala rizika a maximalizovaly zisky.

Výnosová strategie (3-5 let)

Výnosová strategie se podobá indexové strategii, ale její horizont investice je obvykle kratší, 3-5 let. Tato strategie se často používá pro akcie s dividendovými výplatami.

Růstová strategie (1-3 roky)

Růstová strategie se zaměřuje na akcie, které jsou podhodnoceny na trhu a mají vysoký potenciál růstu. Investiční horizont pro tuto strategii se pohybuje v rozmezí 1-3 let.


Investice do akcií s BHS

Společnost BHS se na kapitálových trzích pohybuje již od roku 1993. Mezi její produkty patří i obchodování s akciemi. Klienti si při tom mohou vybrat mezi samostatným tradingem nebo některou z přednastavených strategií v rámci asset managementu. Možností je také investice do fondu kvalifikovaných investorů, který se zaměřuje právě na nákup a prodej akcií. Tento fond je však otevřen pouze zkušenějším investorům, kteří za určitých okolností mohou investovat minimálně milion korun.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top