investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

18.03.2024
AIappletechnologie

Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku

18.03.2024
akcieburzainvesticeipo

Ranní zpravodaj: Americké akcie ve čtvrtek klesly po zveřejnění dalšího údaje o inflaci

15.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

McDonald's v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému

15.03.2024
mcdonaldssvět

Koronavirus zlevňuje pohonné hmoty

17.09.2020

V uplynulém týdnu jsme byli svědky dalšího snižování cen pohonných hmot...

V uplynulém týdnu jsme byli svědky dalšího snižování cen pohonných hmot. Tento trend by měl vydržet i v následujícím týdnu. Ceny na čerpacích stanicích klesají díky snižování ceny ropy na světových trzích. Během září se cena ropy Brent snížila ze 46 na 40 dolarů za barel. V posledních dnech jsme však byli svědky mírného růstu cen. Aktuálně se barel ropy Brent obchoduje za 42 dolarů.

Pokles cen pohonných hmot je zapříčiněn špatnou situací v globální ekonomice, která se mimo jiné projevuje klesající poptávkou po ropě. V posledních dnech však začaly přibývat zprávy o vzniku nových vakcín proti koronaviru, které by měly být k dispozici pro širokou veřejnost do konce letošního roku. To výrazně zlepšilo náladu na trzích, protože se zvýšila naděje na brzké řešení koronavirové krize.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Zatímco v předchozích týdnech si pumpaři dělali vrásky na čele kvůli oslabující koruně vůči dolaru, v minulém týdnu došlo k ustálení tohoto měnového kurzu. Slabá koruna by potenciálně mohla prodražovat dovoz z palivové burzy v Rotterdamu do České republiky. Tento faktor je však zatím přehlušen díky nízkým cenám ropy.


Zařaďte radost do portfolia právě teď!

Dejte nám na sebe spojení a užijte si náš osobní přístup.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Druhá vlna pandemie koronaviru snižuje ceny pohonných hmot na čerpacích stanicích v České republice. Řidiči se v následujících týdnech mohou těšit na další pokles cen."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top