investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Koronavirus zatím nezvyšuje nezaměstnanost

09.03.2020

Na Úřadu práce ČR bylo ke konci února letošního roku registrováno...

Na Úřadu práce ČR bylo ke konci února letošního roku registrováno 227 369 uchazečů o zaměstnání. Před rokem byl počet nezaměstnaných vyšší o 14 048 lidí. Proti předchozímu měsíci došlo k poklesu počtu nezaměstnaných o 2 653 lidí. Podíl nezaměstnaných osob klesl na úroveň 3,0 procenta. Podporu v nezaměstnanosti pobíralo 90 396 osob.

Na trhu práce je k dispozici vysoký počet volných pracovních míst. Mnohá z nich však nabízí nízké mzdové ohodnocení, proto jsou obtížně obsaditelná. Ke konci února letošního roku bylo evidováno 351 624 volných pracovních míst, což je o 18 513 více než před rokem. Oproti předchozímu měsíci došlo k růstu počtu volných pracovních míst o 10 233.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Zaměstnavatelé stále navyšují mzdy, nicméně tempo růstu mezd začíná zpomalovat. To v kombinaci s vysokou mírou inflace vede k výraznému zpomalování růstu reálných mezd. Českou republiku lze stále hodnotit jako zemi s velmi nízkou nezaměstnaností. V datech o nezaměstnanosti se zatím neprojevily nepříznivé dopady šíření koronaviru ve světě, které narušují dodavatelsko-odběratelské řetězce.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Na trhu práce se začínají objevovat sezónní pracovní pozice, které je vzhledem k teplému počasí možno obsazovat dříve, než bývá obvyklé. Vzhledem ke stabilním teplotám vysoko nad bodem mrazu je možné rozjet venkovní práce."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top