investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Koronavirus navyšuje rozdíly mezi ženami a muži

21.09.2020

Prezidentka Evropské centrální banky (ECB) Christine Lagardeová se intenzivně věnuje...

Prezidentka Evropské centrální banky (ECB) Christine Lagardeová se intenzivně věnuje prosazování zelené měnové politiky. Kromě toho však začala výrazně akcentovat téma rovnosti žen a mužů. Všimla si například, že v průběhu koronavirové krize poskytovaly ženy přibližně 70 procent zdravotní péče. To podle Lagardeové znamená, že se ženy během pandemie vystavily větším zdravotním rizikům než muži.

Prezidentka ECB dále řekla, že se ženy v průběhu pandemie staraly o děti častěji než muži. Naznačila tím, že by to mohlo mít negativní dopad na odměňování žen, čímž by mohla vzrůst příjmová nerovnost mezi ženami a muži. Důsledky koronavirové krize by rovněž mohly vést k vyššímu růstu nezaměstnanosti u žen než u mužů. To by mohlo zmařit úsilí, které bylo vynaloženo na dosažení rovnosti obou pohlaví.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Christine Lagardeová již v květnu oznámila, že ECB bude více podporovat ženy. Vyhlásila proto program, na základě kterého se má zvýšit podíl žen ve vrcholovém managementu z 31 na 40 procent. Mezi předními odborníky by rovněž mělo dojít k růstu zastoupení žen z 33 na 42 procent. Pouze u analytiků plánuje pokles zastoupení žen z 52 na 51 procent. Navrhovaný program chce prosadit do roku 2026.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Ženy a muži by jistě měli mít stejné příležitosti. Do funkcí by však neměli být vybíráni lidé podle pohlaví, ale podle kvalifikace."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top