investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čistý zisk banky Moneta v 1. čtvrtletí stoupl o 5,8 procenta

25.04.2024
akciebankamonetatržby

EPH klesl zisk na 90,7 mld. Kč

25.04.2024
cenaenergetikatržbyčesko

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Kde získat informace o dluhopisech

01.01.2020

Nejjednodušším a nejspolehlivějším zdrojem informací o dluhopisech je většinou investorův obchodník s cennými papíry.

Nejjednodušším a nejspolehlivějším zdrojem informací o dluhopisech je většinou investorův obchodník s cennými papíry. Ten umí nejen zjistit aktuální ceny dluhopisů, ale také poskytnout informace o dalších zajímavých investičních příležitostech v oblasti dluhopisů, o kterých většina investorů nemusí vědět. >Telefonickým kontaktováním svého brokera investoři ušetří čas, který by jinak strávili zdlouhavým prohledáváním jednotlivých webů a průběžným monitorováním situace. 


Dalším významným zdrojem velkého množství informací je tzv. prospekt emitenta, který obsahuje všechny podstatné parametry dluhopisů, například dobu splatnosti, výši a podmínky výplaty kuponů a řadu informací o společnosti, která dluhopisy vydává. Tento dokument bývá ale často velice obsáhlý, takže i v případě prospektu emitenta je pohodlnější se obrátit na svého makléře telefonicky.


Informace jsou veřejné, nejpohodlnější je makléř

Informace o dluhopisech lze najít také přímo na stránkách emitenta. Obvykle je zde uveřejněn nejen výše zmiňovaný prospekt emitenta, ale také hlavní parametry dluhopisu. V případě zahraničního emitenta může být pro některé investory nevýhodou, že informace většinou nejsou dostupné v českém jazyce. Zde se opět nabízí nejpohodlnější cesta, a to kontaktovat svého českého makléře.



Litujeme, ale dluhopisy (obchodování s dluhopisy a emise dluhopisů) nepatří mezi momentálně nabízené produkty společnosti BH Securities. Budeme rádi, když se podíváte na naše ostatní příležitosti k investování:

Fondy kvalifikovaných investorů

Asset Management
Zlato
Akcie

Přemýšlíte, jak a do čeho investovat?

Spojte se s těmi nejlepšími! Dejte nám na sebe pár údajů, ozveme se zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top