investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Jihokorejský konglomerát Samsung Group plánuje rozsáhlé investice

24.08.2021

Největší jihokorejský konglomerát Samsung Group v příštích třech letech investuje 240 bilionů wonů...

Největší jihokorejský konglomerát Samsung Group v příštích třech letech investuje 240 bilionů wonů (zhruba 4,5 bilionu Kč), aby si v období po pandemii covidu-19 rozšířil aktivity v odvětví biofarmacie, umělé inteligence, polovodičů a robotiky. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Klíčovou součástí konglomerátu je výrobce elektroniky Samsung Electronics.

Investice podle této divize pomohou konglomerátu upevnit si globální postavení v klíčových odvětvích, jako je výroba čipů, a zároveň mu umožní hledat příležitosti k růstu v nových oblastech, jako je robotika. Samsung Electronics je největším výrobcem paměťových čipů na světě.


Konglomerát si chce podle této divize vedoucí postavení v technologiích a na trzích upevnit mimo jiné prostřednictvím fúzí a akvizic. Investiční plán je o 30 procent rozsáhlejší než předchozí tříletá strategie, kterou firma představila v roce 2018.


Konglomerát má celkem 59 dceřiných firem a hodnota jeho aktiv dosahuje 457 bilionů wonů (8,5 bilionu Kč). Nový investiční plán přichází poté, co byl tento měsíc dědic konglomerátu I Če-jong podmínečně propuštěn z vězení, kam ho soud poslal za korupci.


Zdroj: ČTK




"Velké technologické společnosti byly nejsilnějšími globálními hráči už před koronavirovou krizí. Pandemie jejich dominanci ještě posílila, protože urychlila přechod z reálného do virtuálního světa."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top