investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Jednání o fondu obnovy EU ovlivňuje trhy

20.07.2020

V reakci na jednání vrcholných představitelů členských zemí Evropské unie jsme...

V reakci na jednání vrcholných představitelů členských zemí Evropské unie jsme byli svědky posílení kurzu eura vůči dolaru. Aktuálně se euro obchoduje za 1,147 dolaru, což je nejvíce od 9. března. Podobně reagovaly i dluhopisové trhy, které ocenily dosažené pokroky ve vyjednávání. Riziková prémie za držení italských vládních dluhopisů se proti německým vládním dluhopisům snížila na 162 bazických bodů, což je nejméně od 27. března.

Akciové trhy byly o něco méně optimistické. Celoevropský index STOXX 600 dnes mírně klesal, ale později ztráty umazal. Aktuálně se obchoduje na podobné úrovni jako na konci minulého týdne. Akcie jsou kromě politických jednání ovlivňovány dalšími informacemi. Negativně jsou vnímány zprávy o růstu počtu nakažených onemocněním COVID-19. Celosvětově již bylo potvrzeno více než 14,6 milionu infikovaných lidí.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Kongres Spojených států začne v tomto týdnu jednat o novém balíku opatření na podporu americké ekonomiky. Reaguje tím na špatné zprávy z jihu a západu Spojených států, kde kvůli zpřísňování restriktivních opatření dochází k rozsáhlým ekonomickým ztrátám. V reakci na aktuální vývoj začala klesat cena mědi, která se obecně považuje za komoditní indikátor hospodářského růstu. Cena mědi od konce dubna do poloviny července stoupla přibližně o 40 procent.  


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Podle reakcí na trzích je zřejmé, že by ekonomice Evropské unie výrazně pomohlo, kdyby se vrcholní představitelé členských zemí Evropské unie dohodli na konečné podobě fondu obnovy. Uzavření dohody by pravděpodobně vedlo k posílení kurzu eura, snížení rizikové prémie na italských dluhopisech a růstu akciových trhů."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top