investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Japonská Sony kupuje amerického herního vývojáře Bungie

01.02.2022

Společnost Sony Interactive Entertainment, kterou vlastní nadnárodní konglomerát Sony Group, kupuje za...

Společnost Sony Interactive Entertainment, kterou vlastní nadnárodní konglomerát Sony Group, kupuje za 3,6 miliardy dolarů (bezmála 78 miliard Kč) amerického herního vývojáře Bungie. Firmy to uvedly ve svém dnešním sdělení. Za tento měsíc je to třetí velká akvizice v tomto sektoru, který se rychle konsoliduje.

Společnost Bungie sídlí ve městě Bellevue v americkém státě Washington. Z její dílny pochází mimo jiné série videoher Halo. Jako soukromá společnost vznikla v roce 2007, kdy se oddělila od Microsoftu.


Trh videoher by letos mohl pokořit dosavadní rekord. V akvizicích, financování a veřejných úpisech akcií (IPO) by mohl dosáhnout rekordních 150 miliard dolarů (3,3 bilionu Kč), uvádí zpráva investiční společnosti Drake Star Partners.


Hned v prvních letošních týdnech k tomu přispěla společnost Microsoft, když oznámila, že zhruba za 70 miliard dolarů převezme firmu Activision Blizzard, a výrobce videoher Take-Two Interactive, který se dohodl na převzetí konkurenta Zynga za 11 miliard dolarů.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Mladí lidé se postupně stěhují z reálného světa do virtuálního prostředí. Koronavirová krize tento trend urychlila, což vedlo k vzestupu gamingu. Již dnes je přitom herní byznys přibližně čtyřikrát větší než celá kinematografie.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top