investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ceny potravin v České republice klesají tři měsíce v řadě

17.04.2024
cenaekonomikavýrobačesko

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

17.04.2024
evropapenízeusačesko

Microsoft investuje do AI firmy G42

16.04.2024
AIakviziceinvesticemicrosofttechnologie

Jaký bude průběh zvedání úrokových sazeb Českou národní bankou?

01.11.2017

Analytický tým BH Securities se v dnešním komentáři zamýšlí nad pravděpodobným průběhem zvedání úrokových sazeb...

Analytický tým BH Securities se v dnešním komentáři zamýšlí nad pravděpodobným průběhem zvedání úrokových sazeb. Jejich odhad je, že ČNB zvedne sazby ve čtvrtek 2. listopadu o čtvrt procentního bodu a poté hned na prosincovém zasedání stejnou měrou.

"ČNB podle nás zcela správně bude velmi promptně reagovat na prudké přehřívání české ekonomiky zejména v oblasti růstu cen nemovitostí a mezd." říká za tým analytik BH Securities Martin Vlček. 

Poté bude ČNB podle BH Securities udržovat ČNB tempo dalšího zvedání zhruba jednou za 3 měsíce vždy o čtvrt procentního bodu. Pravděpodobně dojde další zvednutí sazeb na únorovém, květnovém, srpnovém a listopadovém zasedání. Následně pravděpodobně dojde ke zvolnění tempa dle situace. Po celou dobu zvedání sazeb bude limitujícím faktorem síla české koruny. ČNB bude sazby zvedat tak rychle, jak jen to síla české koruny dovolí. V případě posílení koruny pod 25 Kč za euro ČNB nejprve slovně a poté i skutečně tempo zvedání sazeb pravděpodobně zpomalí.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top