investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

18.03.2024
AIappletechnologie

Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku

18.03.2024
akcieburzainvesticeipo

Ranní zpravodaj: Americké akcie ve čtvrtek klesly po zveřejnění dalšího údaje o inflaci

15.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

McDonald's v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému

15.03.2024
mcdonaldssvět

Investorský klub BHS Premium

27.07.2020

Vzduch prořízne hlasitá rána. A hned za ní další..

Svět investování není vždy jen o číslech, ale také o sdílení a zažívání v reálném světě. Skrývá celou řadu zajímavých věcí, neobyčejných zážitků a výjimečných příležitostí. A lidé, které investice a vše kolem nich opravdu baví a spojuje, přirozeně podobné zajímavosti vyhledávají. Také proto existuje klubový program BHS Premium, v rámci kterého se mohou investoři účastnit událostí, které by jim jinak nejspíše unikly nebo proniknout do oblastí, které mohly být dosud neprobádané. Všechny tyto akce však spojuje jeden důležitý prvek a tím je vyjímečný zážitek a budování osobních vztahů. Tentokrát Vám přinášíme krátkou reportáž z akce "Toys for boys", kterou jsme si společně užili koncem letošního června.

Vzduch prořízne hlasitá rána. A hned za ní další. Zanedlouho se již ozývá celá kakofonie výstřelů. Kulky různých ráží se zakusují do svých cílů a zavrtávají se do písčitého svahu. Dobře promazané závěry samopalů, pistolí i brokovnic se pohybují v mechanickém rytmu a z terčů létají cáry. Tenhle výjev ale nepochází z nějaké vzdálené, válkou zmítané země, ale ze severních Čech. A nejde ani o smrtící přestřelku. I takhle totiž může vypadat setkání členů klubu BHS Premium. 

Společnost BHS, jeden z nejvýznamnějších obchodníků s cennými papíry v Česku, si dlouhodobě zakládá na dobrých vztazích se svými klienty a pro ty sdružené ve svém prémiovém klubu chystá i celou řadu speciálních akcí, které mají společného jmenovatele ve své originalitě. Pro investory je totiž obvykle málokterý zážitek mimo jejich finanční možnosti. Ovšem BHS se je snaží pokaždé překvapit novou aktivitou nebo rafinovanou kombinací zážitků. „V rámci setkání BHS Premium si naši investoři mohli vyzkoušet a zažít již celou řadu věcí, například párování kvalitního vína a hudby nebo privátní předaukční komentovanou prohlídku vzácných obrazů Oskara Kokoschky. Proto jsme se tentokrát chtěli posunout do terénu a zažít zase něco syrovějšího,“ vysvětluje Lukáš Trnka, marketingový ředitel BHS. A venkovní akce se opravdu podařila. Investoři protentokrát vyměnili obleky za trička a šortky a jednoho letního čtvrtečního rána se sešli v prostorách tradiční venkovní střelnice nedaleko Terezínské pevnosti. Garantem a průvodcem světem střelných zbraní se jim stal jeden z nejpovolanějších, Zdeněk Charvát. Ten se profesně pohybuje na poli ozbrojených složek a bezpečnosti více než 16 let, z čehož značnou část strávil jako instruktor střelecko-taktické přípravy Policie ČR. Kromě toho byl tento vojenský expert i u vzniku protiteroristických jednotek armády Spojených arabských emirátů, několik let bojoval v Iráku i Afghánistánu a zúčastnil se také mnoha výcvikových misí po celém světě včetně cvičení policejních SWAT jednotek USA.



Chcete se přidat do klubu BHS Premium?

Vyplňte nám tento formulář, ozveme se zpět a všechno probereme.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!


Železná hostina


Zdeněk se svým týmem naše účastníky nejprve vyškolil o bezpečnosti a představil hlavní hrdiny dne – zbraně různých kalibrů, úhledně vyskládané na připravených stolcích. V nabídce této železné hostiny byly jak krátké zbraně jako oblíbený Glock 17, legendární Colt 1911, tvarově charakteristický TPQ Luger nebo třeba univerzální samonabíjecí pistole Heckler & Koch, jejíž vojenskou verzi si oblíbily nejen jednotky Navy SEAL. Účastníci si zastříleli i z dlouhých zbraní. Terče potrápili tradičním německým samopalem MP5, nechvalně známou izraelskou UZI, samopalem tak kvalitní bytelné konstrukce, že i přes svou vysokou kadenci téměř „nekope“. Mezi samopaly se objevily i kusy, které byly pro většinu střelců, kteří prošli povinnou vojenskou službou, o něco známější. Řeč je samozřejmě o klasické české „kose“ SA 58 a nejrozšířenějším samopalu světa, AK47, kterého se vyrobilo více než 15 milionů kusů. Další povědomý tvar pak představuje moderní útočná puška s kolimátorem, AR-15, civilní verze M4 a M16 známé již z výbavy americké armády z dob války ve Vietnamu. Ke slovu se dostala i taková chuťovka, jakou je ruská automatická brokovnice Saiga nebo pumpovací Baneli, známá také jako SuperNova. Drsnou vojenskou atmosféru podtrhl i oběd ve formě klobásek opečených na ohni v rozstříleném barelu. U něj se také vedly řeči a vyprávěly příběhy z opravdového vojenského nasazení. Zdeněk Charvát díky svým bohatým zkušenostem dokázal poutavě vyprávět jak o zážitcích, tak o častých mýtech, které se kolem zbraní drží. Nejvíce se mluvilo o práci ostřelovače, což předznamenalo další odpolední program v podobě střelby na větší vzdálenost. Po vojenském způsobu jednotlivé střelce nabrala dodávka s připraveným střeleckým postem a odvezla na pozici. Na každého tam čekala puška SVD Dragunov s plným zásobníkem a terč v podobě kovové desky ve vzdálenosti 50 metrů. Ten odměnil každý přesný zásah uspokojivým zvonivým zvukem.




Ostrostřelecká výzva


Ta pravá lahůdka však přišla až v samotném závěru. Pro každého účastníka byl přichystán jeden výstřel z ostřelovací taktické kulovnice Tikka T3X s puškohledem vybaveným úctyhodným 40násobným zvětšením. Není divu, když tato zbraň dokáže vyslat projektil až na vzdálenost kolem půl druhého kilometru a účinně zlikvidovat protivníka na 800 metrů. Naši střelci vyzkoušeli svou mušku, když se postupně všichni pokusili trefit cíl velikosti padesátikoruny na vzdálenost 100 metrů. Samotný terčík „škrtl“ jen jediný z nich a po právu si odnesl výhru v podobě krabice výběrových vín. Všem ostatním slouží ke cti fakt, že naprostá většina střel se pohybovala do deseti cm od cíle. V odpoledních hodinách konečně střelnice utichla. Investoři se rozjeli domů sice často s ušpiněným oblečením nebo třesoucíma se rukama, ale hlavně plni dojmů. Díky BHS Premium klubu jsou opět o zážitek bohatší.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top