investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Investiční výhled Warrena Buffetta

26.02.2019

Legendární investor a třetí nejbohatší muž na světě Warren Buffett...

Legendární investor a třetí nejbohatší muž na světě Warren Buffett, který je šéfem společnosti Berkshire Hathaway, ve svém rozhovoru pro televizi CNBC poodhalil svůj aktuální pohled na trhy a blíže se vyjádřil k některým svým investicím. 

Investoři s napětím očekávali slova Warrena Buffetta o společnosti Kraft Heinz, jejíž akcie se v minulém týdnu propadly o čtvrtinu, čímž reagovaly na zveřejnění špatných výsledků. Berkshire Hathaway je přitom největším akcionářem společnosti Kraft Heinz s podílem okolo 27 procent. Warren Buffett dle svých slov neplánuje ve společnosti Kraft Heinz navýšit svou pozici, na druhou stranu ani neplánuje svůj podíl snižovat. Byznys Kraft Heinz stále vidí jako potenciálně velmi výnosný.

 

Warren Buffett se vyjádřil také k akciím Oracle Corporation. Berkshire Hathaway ve třetím kvartále uplynulého roku vytvořil pozici v akciích Oraclu ve výši 2,1 miliardy dolarů, avšak hned v následujícím kvartále akcie opět prodal. Warren Buffett považuje Oracle Corporation za skvělou společnost, avšak připustil, že vlastně přesně nerozumí tomu, kam služby společnosti směřují.

 

Berkshire Hathaway navyšuje své pozice ve finančních titulech. Atraktivní se mu jeví Bank of America a JPMorgan Chase. Ve čtvrtém kvartále loňského roku mírně snížil pozici u akcií Applu, avšak Warren Buffett připustil, že na nižší úrovni by akcie nakousnutého jablka opět začal nakupovat.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Řada investorů věří, že výběr akcií Berkshire Hathaway je dobrou alternativou vůči investování do majoritních amerických indexů. V pětiletém horizontu výběr akcií Berkshire Hathaway překonává index S&P 500 o téměř 10 procent, ve tříletém horizontu se s indexem pohybuje ve shodě a za posledních 12 měsíců zaostává o 4 procenta."

Kamil Bednář, Senior Equity Trader BHS









Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top