investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Investiční slitky slévárny PAMP

01.12.2019

Švýcarská společnost Produits Artistiques Metaux Precieux, známější jako PAMP je lídrem na trzích USA, Blízkého východu a Indie a v současné době ovládá více než jednu polovinu celosvětového trhu se zlatými slitky

PAMP byl založen ve Švýcarsku v roce 1977 jako nezávislá společnost, což firmě dává svobodu a umožňuje ji poskytovat tu nejvyšší kvalitu výroby. PAMP se může pyšnit označením předního světového lídra na trhu rafinérů drahých kovů, a to především díky jejich inovativnosti a kvalitě.


Zlaté slitky

Společnost se mimo jiné zapsala do podvědomí svých zákazníků výrobou zlatých cihel a slitků se znakem Fortuny, římské bohyně šťastné náhody a hojnosti. Motiv Fortuny dává přidanou hodnotu zlatým slitkům a díky kvalitě zpracování a umělecké hodnotě se žlutý kov stává atraktivním dárkem pro každou příležitost. Jedná se o jedinou společnost, která vyrábí cihly vyšší gramáže 250g, 500g a 1 000g metodou ražení, nikoliv lití. Ražené cihly se mnohem složitěji padělají.


Zlaté standardy

Každá zlatá cihla nebo slitek garantuje tu nejvyšší kvalitu, přesnou hmotnost a relevantní obsah drahých kovů. PAMP je držitelem certifikátu Good Delivery, což dokládá maximální možnou kvalitu a zaručuje volnou směnitelnost jejich slitků. Tyto standardy pravidelně kontroluje asociace London Bullion Market Association (LBMA). Společnost s označením Good Delivery musí splňovat:

  • Výroba zapsaných drahých kovů musí trvat alespoň 3 roky.
  • Za jeden kalendářní rok musí rafinovat nebo obchodovat s minimálně 10 tuny zlata a 30 tuny stříbra. 
  • Základní jmění firmy musí dosahovat minimálně 15 000 000 liber. 


Společnost PAMP se také může pyšnit osvědčením The Responsible Jewellery Council, které potvrzuje, že rafinérie PAMP jedná dle etických předpisů, dodržuje lidská práva a sociální i ekologické normy. 

Společnost PAMP je vlajkovou lodí švýcarského zlata. Podívejte se na exkluzivní sortiment ražených zlatých slitků a cihel:



Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top