investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Hrozba škod z celních válek může opadnout

02.11.2018

Americký prezident mírní rétoriku ve vztahu k obchodování s Čínou...

Americký prezident mírní rétoriku ve vztahu k obchodování s Čínou. Stále diskutovanější hrozbu dopadů obchodních válek mezi Čínou a USA na světovou ekonomiku možná čeká podstatná změna. Donald Trump včera uskutečnil “dlouhý a velmi dobrý” telefonický rozhovor s čínským prezidentem Xi Jinpingem, který se dle jeho vlastních slov odvíjel právě v souvislosti s obchodními vztahy velmi příznivě.

Trump by velmi rád dosáhl nové dohody s Čínou již na konci tohoto měsíce. Hodlá k tomu využít setkání zemí G 20 v Argentině, které je plánováno mezi 30.11. až 1.12. v Buenos Aires. Za přítomnosti nejvyšších představitelů zemí, jejichž HDP představuje více než 85 procent celosvětového ekonomického výkonu, by se zástupci USA a Číny mohli pokusit alespoň o částečné narovnání striktních postojů ve vztahu k zavádění celních opatření. Prezident Trump proto již včera pověřil svůj kabinet zahájením prací na konkrétních návrzích.


Nabízí se otázka, zda je to v souvislosti s mírně řečeno ne zcela stabilním říjnovým vývojem hlavních burzovních indexů v USA, které v průběhu října na chvíli přišly o všechny své celoročně budované zisky. Probíhající výsledková sezóna sice není plná pozitivních překvapení, ale hospodaření společností je poměrně stabilní a většina si vede dobře. Trh jako celek však dobře cítí, jakou ránu by aplikace dosud navrhovaných celních bariér mohla rozpoutat. Začátek roku 2019 se pomalu blíží, proto se setkání prezidentů v Argentině klidně může stát jedinou metou ke zmírnění napjaté situace. Před nadcházejícím víkendem každopádně díky novým Trumpovým návrhům pocítí světové burzy velkou úlevu.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Stačilo, aby americké burzovní indexy smazaly v průběhu října veškeré letošní zisky a rázem se největší strašák trhů z dílny Donalda Trumpa může proměnit v přívětivou dohodu bez významných globálních ekonomických dopadů. Nebo jde jen o výstřelek před volbami 6. listopadu? Uvidíme již příští týden."

Tomáš Matuška, Head of Sales & Trading BHS








Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top