investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Henry Kissinger: Spojené státy a Čína jsou na prahu studené války

21.11.2019

Známý americký diplomat Henry Kissinger prohlásil...

Známý americký diplomat Henry Kissinger prohlásil na Novém ekonomickém fóru v čínském Pekingu, že Spojené státy a Čína jsou na prahu studené války. Kissinger zároveň varoval, že případný konflikt mezi oběma velmocemi by mohl být horší než první světová válka. Ve svém projevu řekl, že je důležité, aby po obdobích relativního napětí ve vztazích mezi Spojenými státy a Čínou přišlo období, ve kterém se obě strany budou snažit o vzájemné porozumění.

Henry Kissinger dále uvedl, že obě velmoci zatím stále mohou vyřešit své rozepře. Skutečná studená válka zatím nezačala. Nicméně upozornil, že z historie známe případy, kdy relativně malá krize přerostla v obrovskou tragédii. Doporučil proto, aby vyjednávání o obchodních válkách poskytlo základ k zahájení politických diskuzí mezi Spojenými státy a Čínou.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Americký diplomat na Novém ekonomickém fóru vystoupil jen několik hodin po projevu čínského viceprezidenta Wang Čchi-šana. Ten řekl, že čínští obyvatelé ve volbě mezi válkou a mírem volí mír. Rovněž vyzval k opuštění mentality studené války.

 

Henry Alfred Kissinger se proslavil jako ministr zahraničí v administrativách prezidentů Richarda Nixona a Geralda Forda. Za své brilantní analýzy mezinárodních vztahů dokonce obdržel Nobelovu cenu za mír. Je autorem několika vysoce oceňovaných publikací a v roce 1998 získal Řád Tomáše Garrigua Masaryka.


Poznejte lépe Fondy Kvalifikovaných Investorů!

Nechte nám na sebe kontakt, představíme Vám ty naše.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!






"V případě, že vzácné zdroje budou vynakládány ve zvýšené míře na zbrojení, v jiných částech ekonomiky budou chybět. To může vést k výraznému zpomalení růstu životní úrovně lidí."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top