investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Microsoft investuje do AI firmy G42

16.04.2024
AIakviziceinvesticemicrosofttechnologie

Zisk Bank of America ve čtvrtletí klesl

16.04.2024
akciebankatržbyusa

Odbyt smartphonů ve čtvrtletí vzrostl

15.04.2024
applesamsungsvěttechnologie

Ranní zpravodaj: Americké akcie se ve čtvrtek odrazily výše od posledního výprodeje

12.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Harley-Davidson se vrátil k zisku

09.02.2022

Její čtvrtletní tržby se meziročně zvýšily o 40 procent...

Americký výrobce motocyklů Harley-Davidson ve čtvrtém čtvrtletí hospodařil s čistým ziskem 22 milionů dolarů (467 milionů Kč) po ztrátě 96 milionů dolarů před rokem. Firma to dnes oznámila ve své výsledkové zprávě. Její čtvrtletní tržby se meziročně zvýšily o 40 procent na více než miliardu dolarů, podpořil je růst poptávky po dražších motocyklech.

Tržby se zvýšily už čtvrté čtvrtletí za sebou. Firma se v rámci svého restrukturalizačního plánu zaměřila na prodej motocyklů s vysokou ziskovou marží starším a bohatším klientům na tradičních trzích, jako jsou Spojené státy a Evropa, uvedla agentura Reuters.


Globální maloobchodní prodej motocyklů Harley-Davidson ve čtvrtém čtvrtletí vzrostl o dvě procenta zhruba na 34.000 strojů. V Severní Americe se zvýšil o osm procent na 19.600 strojů.


V celém loňském roce Harley-Davidson hospodařil s čistým ziskem 650 milionů dolarů, zatímco předloni vydělal jeden milion dolarů. Celoroční tržby podnik zvýšil téměř o třetinu na 5,3 miliardy dolarů.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„V České republice má Harley-Davidson dlouholetou tradici. První pobočka byla založena na našem území již v roce 1924. V Praze pak působí nejstarší Harley-Davidson klub na světě. Byl založen již v roce 1928.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top