investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Google propojí podmořským kabelem USA s Brazílií, Uruguayí a Argentinou

10.06.2021

Americká internetová společnost Google propojí podmořským kabelem Spojené státy s...

Americká internetová společnost Google propojí podmořským kabelem Spojené státy s Brazílií, Uruguayí a s Argentinou. Chce tak posílit internetové propojení mezi těmito regiony. Kabel ponese jméno Firmina a bude nejdelším kabelem schopným jednostranného napájení na světě, uvedl Google na svém blogu. Tato vlastnost by mu měla umožnit stabilnější internetové připojení.

Kabel povede z východního pobřeží USA do Las Toninas v Argentině s odbočkami do brazilského Praia Grande a Punta del Este v Uruguayi. Položen by měl být do konce roku 2023.


"Firmina zlepší přístup ke službám Googlu uživatelům v Jižní Americe," uvedla firma a dodala, že se jim tak usnadní přístup k produktům Googlu, jako je vyhledávač, emailové služby, kanál YouTube a cloudové služby.


Oznámení Googlu přichází v době, kdy prudce roste poptávka po internetových a cloudových službách. Trend zesílila pandemie covidu-19, která přesunula na síť více pracovní činnosti, nakupování a i zábavu. Americká firma už položila na mořské dno 16 kabelů.


Zdroj: ČTK




"Velké technologické společnosti byly nejsilnějšími globálními hráči už před koronavirovou krizí. Pandemie jejich dominanci ještě posílila, protože urychlila přechod z reálného do virtuálního světa."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top