investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Google koupí společnost Mandiant

08.03.2022

Podnikání Googlu v oblasti cloudových služeb sílí, tato divize má roční příjmy více...

Společnost Google ze skupiny Alphabet koupí za 5,4 miliardy dolarů (126,4 miliardy Kč) firmu Mandiant, která se zabývá kybernetickou bezpečností. Firmy to dnes oznámily každá ve své tiskové zprávě. Podnikání Googlu v oblasti cloudových služeb sílí, tato divize má roční příjmy více než 19 miliard dolarů. Zabezpečení svých cloudových jednotek se snaží posílit i konkurenční firmy Amazon a Microsoft.

O převzetí společnosti Mandiant se podle médií zajímal i Microsoft. Softwarový gigant už dříve uvedl, že v příštích pěti letech vynaloží na kybernetickou bezpečnost kolem 20 miliard dolarů.

Nabídka společnosti Google zní na 23 dolarů za akcii. To představuje prémii asi 53 procent proti ceně těsně předtím, než se začalo spekulovat, že Microsoft má o společnost Mandiant zájem.

Mandiant v roce 2013 proslavilo odhalení, podle kterého za sérií počítačových útoků na americké firmy zřejmě stála čínská vojenská divize. O rok později firmu koupila konkurenční společnost FireEye. Minulý rok se Mandiant znovu stal samostatnou jednotkou, když společnost FireEye prodala své produkty i název konsorciu v čele s investiční společností Symphony Technology Group.

Zpravodajské organizace se na Mandiant často obracejí při vyšetřování kybernetických útoků, upozornila agentura Reuters. Jako příklad uvádí nedávná narušení bezpečnosti v případě firem News Corp či Nvidia.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Velké technologické společnosti byly nejsilnějšími globálními hráči už před koronavirovou krizí. Pandemie jejich dominanci ještě posílila, protože urychlila přechod z reálného do virtuálního světa.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top