investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Microsoft investuje do AI firmy G42

16.04.2024
AIakviziceinvesticemicrosofttechnologie

Zisk Bank of America ve čtvrtletí klesl

16.04.2024
akciebankatržbyusa

Odbyt smartphonů ve čtvrtletí vzrostl

15.04.2024
applesamsungsvěttechnologie

Ranní zpravodaj: Americké akcie se ve čtvrtek odrazily výše od posledního výprodeje

12.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Generální ředitel Twitteru Jack Dorsey podle zdrojů odstoupí z funkce

30.11.2021

Generální ředitel americké společnosti Twitter Jack Dorsey se chystá odstoupit z funkce. S odvoláním na informované...

Generální ředitel americké společnosti Twitter Jack Dorsey se chystá odstoupit z funkce. S odvoláním na informované zdroje to dnes uvedl server CNBC. Zatím ale není jasné, kdo ho ve funkci nahradí. Twitter provozuje stejnojmennou sociální síť a jeho akcie v reakci na zprávu zpevnily o více než deset procent.

Dorsey je v současnosti generálním ředitelem Twitteru, ale také firmy Square, která se věnuje digitálním platbám. Twitter se k informacím zdrojů zatím nevyjádřil.


Investiční společnost Elliott Management, která je akcionářem Twitteru, se snažila o výměnu Dorseyho na pozici generálního ředitele už loni. Pak se ale s vedením společnosti dohodla. Zakladatel Elliott Management Paul Singer se pozastavoval nad tím, zda by měl Dorsey řídit obě veřejně obchodované společnosti, a vyzval ho, aby u jedné z nich odstoupil z funkce generálního ředitele.


Pokud Dorsey odstoupí, bude muset příští generální ředitel splnit náročné interní cíle společnosti. Na začátku letošního roku Twitter uvedl, že do konce roku 2023 chce mít 315 milionů denních uživatelů, kteří vidí reklamu. Tržby chce zdvojnásobit, minimálně by tak měly činit 7,5 miliardy dolarů (170,5 miliardy Kč).


Twitter se ve třetím čtvrtletí propadl do ztráty, a to kvůli mimořádným nákladům na urovnání soudního sporu. Tržby se ale díky zájmu o prodej reklamy po celém světě zvýšily.


Ztráta firmy za červenec až září činila 536,8 milionu USD ve srovnání se ziskem 28,7 milionu USD ve stejném období předchozího roku.Tržby stouply o 37 procent na 1,28 miliardy USD. Z toho tržby z reklamy činily 1,14 miliardy USD. Průměrný denní počet uživatelů, kteří vidí reklamu, se meziročně zvýšil o 13 procent na 211 milionů.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Twitter zaostává v zavádění nových funkcí. Na vrch mají velcí konkurenti jako Facebook i nové aplikace jako TikTok.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top