investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

GameStop prodá 3,5 milionu akcií, aby získal peníze na rozšiřování aktivit

06.04.2021

Americký prodejce videoher GameStop se rozhodl, že na burze prodá své...

Americký prodejce videoher GameStop se rozhodl, že na burze prodá své akcie až za jednu miliardu dolarů (přes 22 miliard Kč). Chce maximálně využít toho, že cena jeho akcií vlivem uživatelů sociální sítě Reddit od počátku roku ke dnešku stoupla o bezmála 1000 procent. Společnost oznámila, že prodá 3,5 milionu akcií a získané peníze vynaloží na přechod k internetovému obchodu. Tuto změnu řídí miliardář a jeden z hlavních akcionářů firmy Ryan Cohen.

Akcie společnosti GameStop, řetězce kin AMC Entertainment a dalších podniků si v lednu připsaly stovky procent. Drobní investoři, kteří se sjednotili přes sociální síť Reddit, se tehdy střetli se zkušenými manažery hedgeových fondů disponujícími miliardami dolarů, kteří spekulovali na pokles cen.


AMC či aerolinky American Airlines už růstu svých akcií využily a některé prodaly, aby tak financovaly zotavení z dopadů pandemie covidu-19. GameStop v lednu uvedl, že plánuje prodat akcie za 100 milionů dolarů. Nepodařilo se mu splnit všechny podmínky, tak teď původní program nahrazuje větším.


Trh očekává, že Cohen, spoluzakladatel internetového prodejce potřeb pro domácí mazlíčky Chewy, společnost GameStop posílí, a ta bude pod jeho vlivem v segmentu e-commerce konkurovat prodejcům, jako jsou Target, Walmart nebo Amazon.


Analytici Jefferies minulý měsíc cílovou cenu pro akcie GamesStop zvýšili na 175 z 15 dolarů. Krok zdůvodnili přechodem společnosti k internetovému prodeji.


Zdroj: ČTK



"Cenová rally na akciích GameStop je založena na očekáváních silného růstu společnosti v budoucnu. Růst akcií GameStop nemá nic společného s reálnými výsledky společnosti. Je tedy značně chatrný a kdykoliv může přejít do silné cenové korekce."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top