investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

GameStop je jen špička ledovce. Další akcie se chovají podobně

28.01.2021

V úterním komentáři jsme informovali o tom, že cena akcie GameStop překonala hranici 150 dolarů...

V úterním komentáři jsme informovali o tom, že cena akcie GameStop překonala hranici 150 dolarů. To šlo vzhledem ke stavu firmy považovat za naprosto šílené. Těžko se proto hledají slova při popisu následujícího vývoje. Cena akcie totiž vystoupala až na úroveň 482,85 dolaru. Následně začala prudce klesat. Nyní se pohybuje kolem 260 dolarů a stále se mění.

Vzhledem k aktuální kondici společnosti a jejím budoucím vyhlídkám nám kalkulace naznačují, že by se cena akcie měla pohybovat maximálně kolem 10 dolarů. Současné nacenění je proto anomálií, která by neměla mít dlouhé trvání. Mediální pozornost, která se na GameStop momentálně soustředí, však může lákat gamblery. Ti mohou během několika minut zbohatnout, či zchudnout o desítky procent. Výše sázek přitom klidně může jít do milionů.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Některým lidem zřejmě chybí kasina, která jsou v mnohých zemích zavřená kvůli restriktivním opatřením proti šíření koronaviru. Svou hráčskou vášeň tak uspokojují jinými způsoby. Jak se ukazuje, burza může být jedním z nich. Na vývoji akcií GameStop to je jasně patrné. Naší pozornosti by tak neměly uniknout ani další podobné tituly.

 

Cena akcií výrobce sluchátek Koss vzrostla za poslední tři dny z necelých čtyř dolarů až na 127,45 dolaru. Následně cena spadla na současných přibližně 30 dolarů. Podobný vývoj zaznamenala i společnost Expres (ticker: EXPR) či AMC Entertainment Holdings (ticker: AMC). Ve všech těchto případech došlo k domluvě lidí přes sociální sítě, aby společně zmanipulovali trh. Jedná se o dříve nevídané chování, které dokládá sílu sociálních sítí. 


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Přibližně před deseti lety jsme mohli sledovat, jak lidé mobilizovaní přes sociální sítě svrhávají nepohodlné režimy v arabských státech. Vžilo se pro to označení Arabské jaro. V těchto dnech můžeme sledovat, jak lidé dohodnutí přes sociální sítě manipulují s cenami na burzách. Těžko říct, co je více nepochopitelné. Každopádně je zřejmé, že sílu sociálních sítí nelze podceňovat."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top