investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Firma Honest, kterou založila herečka Jessica Alba, jde na burzu

27.04.2021

Americká společnost Honest, kterou spoluzaložila herečka Jessica Alba, jde...

Americká společnost Honest, kterou spoluzaložila herečka Jessica Alba, jde na burzu. Firma dnes oznámila, že chystá primární veřejnou nabídku (IPO) akcií a že by chtěla dosáhnout ocenění alespoň 1,5 miliardy dolarů (32 miliard Kč). Alba, která se proslavila například ve filmu Fantastická čtyřka nebo v seriálu Černý anděl, firmu The Honest Company spoluzaložila v roce 2011. Podnik mimo jiné nabízí své výrobky pro nejmenší děti jako bezpečnější alternativu k těm, které používají chemikálie.

V roce 2016 se ale firma dostala do centra pozornosti, když čelila žalobě za to, že její výrobky obsahují agresivní chemikálie, o kterých tvrdila, že je nebude používat. Firma podle agentury Reuters pak uzavřela dohodu o vyrovnání za 7,35 milionu dolarů (157 milionů Kč), když se ukázalo, že složky v některých svých výrobcích nesprávně označuje jako přírodní, na přírodní bázi anebo jako bez chemických přísad.


Společnost Honest má sídlo v Los Angeles a své akcie hodlá uvést na trh Nasdaq pod symbolem HNST. Firma nabízí k prodeji zhruba 25,8 milionu akcií v ceně 14 až 17 dolarů za kus. Pokud se jí podaří akcie prodat za cenu na horní hranici tohoto pásma, získá přibližně 110 milionů dolarů. Tato částka nezahrnuje výtěžek z prodeje akcií současných akcionářů.


Kdy přesně se akcie na trhu objeví, zatím nebylo stanoveno. Výnos z prodeje akcií chce podnik využít na financování propagace a reklamu na přímý prodej zákazníkům. Část peněz patrně půjde i na uvedení nových produktů na trh a na akvizice doplňkových aktivit.


Plán firmy vydat akcie na veřejném trhu přichází v době, kdy je o podobné emise mezi investory značný zájem. Firma, která prodává i širokou škálu spotřebního zboží včetně krémů na opalování a dezinfekčních nebo pracích prostředků, se snaží zaměřit i na on-line prodej a na zahraniční trhy. Mezi hlavními manažery emise jsou investiční banky Morgan Stanley, Jefferies a JP Morgan.


Zdroj: ČTK




"Klienti BHS se mohou účastnit drtivé většiny IPO po celém světě. Informace jim rádi poskytnou osobní makléři, kteří jsou o všech IPO pravidelně informováni."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top