investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Firma Avast míří na londýnskou burzu

13.04.2018

Antivirová společnost Avast chystá vydání a obchodování svých akcií na londýnské burze.

Antivirová společnost Avast chystá vydání a obchodování svých akcií na londýnské burze. Očekává, že vydané akcie budou akceptovatelné pro začlenění do britských akciových indexů FTSE UK. To by firmu mohlo více zviditelnit. Akcie by se také svezly na vlně investování do indexových ETF fondů, do kterých v posledních letech proudí čím dál větší podíl nových investorských peněz.

Akciové trhy jsou v posledních měsících značně rozkolísané jak v USA, tak ve Velké Británii. Český trh na světové turbulence reaguje jen minimálně, ale investoři v Londýně, kde hodlá Avast akcie vydat, mohou být mírně opatrnější než jindy. Důvodem je nejistota v souvislosti s brexitem, geopolitickým napětím v Sýrii i obchodní válkou mezi USA a Čínou.


I přesto, že duální listing v Praze by byl pro většinu investorů výrazně atraktivnější, v Londýně by úspěšné IPO firmy s českými kořeny pomohlo rozhýbat české investorské vody. Toto IPO je ale cíleno zejména na zahraniční investory s globálním zaměřením, kterým Londýn vyhovuje. Avast jako firma z technologického sektoru by mohla v IPO investory zaujmout. Problémy největších firem v oboru (Facebook, Amazon či Alphabet) se většiny ostatních technologických firem netýkají. Jako celek sektor dosahuje velmi silných růstů tržeb a zisků na akcii. Avast by tak mohl být zajímavou novinkou.


Objem volně dostupných akcií k obchodování by měl dosáhnout minimálně 25 procent. Akceptace obchodování na londýnské burze je očekávána v květnu letošního roku. Firma hodlá vydáním nových akcií získat částku okolo 200 milionů amerických dolarů a tuto částku chce použít na splacení části dluhu. Díky této transakci by poměr čistého dluhu k upravenému zisku EBITDA měl klesnout zhruba na úroveň trojnásobku, což by firmě dalo větší flexibilitu k dalším operacím.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top