investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

FED zvýšil úrokové sazby

20.12.2018

Již dlouho nepanovalo kolem zasedání Americké centrální banky (FED) takové napětí...

Již dlouho nepanovalo kolem zasedání Americké centrální banky (FED) takové napětí jako tomu bylo ve středu večer. Částečně za to mohl tlak ze strany amerického prezidenta Donalda Trumpa a svým dílem přispěly i změny v rétorice některých členů FEDu z poslední doby. FED nakonec dle očekávání zvýšil úrokovou sazbu o čtvrt procentního bodu do pásma 2,25 – 2,50 procenta, zároveň snížil své očekávání ohledně tempa růstu sazeb v nadcházejícím roce. 

Dle komentáře FEDu ekonomická aktivita ve Spojených státech dále roste silným tempem, inflační očekávání se změnila pouze nepatrně a míra nezaměstnanosti zůstává nízká. Výdaje domácností pokračují v silném růstu, zatímco velikost investic ze strany firem poklesla. FED zároveň snížil svůj odhad tempa růstu americké ekonomiky v roce 2019 z 2,5 procenta na 2,3 procenta.

 

Před zveřejněním výsledků FEDu se majoritní americké indexy nacházely v asi jednoprocentním plusu, následně se propadly do červených čísel. Cena zlata také oslabila, americký dolar vymazal ztráty z úvodu dne.


tip: Investiční zlato

 

Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Šéf FEDu Jerome Powell prohlásil, že při svém rozhodování nepodléhá politickým tlakům. To je velmi správné, protože FED musí být transparentní a předvídatelný. Kdyby centrální banky měnily svůj postoj pokaždé, když se politikům nebude něco líbit, nastal by v ekonomice chaos"

Kamil Bednář, Senior Equity Trader BHS









Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top