investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Evropským automobilovým trhům v září dominoval Model 3 od Tesly

26.10.2021

Nejprodávanějším novým vozem v Evropě byl v září Model 3 od Tesly. Dokázal to jako první elektromobil v historii...

Nejprodávanějším novým vozem v Evropě byl v září Model 3 od Tesly. Dokázal to jako první elektromobil v historii. Dnes to podle agentury Reuters oznámila analytická společnost JATO Dynamics. Meziročně tento typ vozu zvýšil prodej o 58 procent. Za ním následovaly modely Clio od Renaultu, Sandero automobilky Dacia a Golf od Volkswagenu.

Celkem se v Evropě v září prodalo 24.591 vozů. Z elektromobilů na baterii se za Modelem 3 umístil Model Y také od Tesly a na třetím místě skončil vůz ID.3 od Volkswagenu.


"Silný výkon Modelu 3 se částečně dá vysvětlit intenzivním tlakem na prodej ze strany Tesly na konci čtvrtletí," uvedla JATO a dodala, že září bývá pro americkou automobilku tradičně silným měsícem na evropském trhu.


Pro Teslu potěšující čísla přicházejí v době, kdy čeká na konečné schválení své první velké evropské továrny zvané gigafactory v Grünheide poblíž Berlína. Generální ředitel Elon Musk doufá, že továrna zahájí výrobu ještě letos i přes pomalý schvalovací proces ze strany německých úřadů.


Ten se nově znovu zkomplikoval. Braniborské regionální ministerstvo životního prostředí minulý týden uvedlo, že on-line veřejné konzultace pro místní občany, aby vyjádřili námitky kvůli dopadům továrny na okolí, se budou opakovat. Zdůvodnilo to obavami, že proces nebyl v souladu s předpisy.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Burzovní hodnota společnosti Tesla je v současné době vyšší než součet hodnot společností Volkswagen, BMW, Daimler, General Motors a Ford.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top