investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Evropské akcie zaznamenaly výrazné ztráty

21.12.2020

Začátek nového týdne přinesl výrazné ztráty na akciových trzích. Po oznámení, že...

Začátek nového týdne přinesl výrazné ztráty na akciových trzích. Po oznámení, že koronavirus zmutoval, se řada investorů zalekla dalšího vývoje. Jejich obavy byly podpořeny novými omezeními, která vznikají při cestování mezi Evropskou unií a Velkou Británií. V důsledku restrikcí je ostrovní stát obklíčen kamiony, které nemohou doručovat náklady. Dalo by se to připodobnit k tréninku na tvrdý brexit.

Největší ztráty zaznamenávají letecké společnosti. Například Lufthansa utrpěla při startu obchodování ztráty kolem 9 procent. Ještě hůře dopadla společnost EasyJet. Její akcie se v pondělí začaly obchodovat téměř o pětinu levněji než v pátek. O něco lépe dopadl provozovatel Eurotunelu Getlink se ztrátami kolem 7 procent.


Investujte do akcií   Druhy akcií    Splatnost akcií   Akcie - co bude dál



Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Všem zmíněným společnostem se během pondělního obchodování daří odmazávat ztráty, což ukazuje na velký apetit investorů. Jakýkoliv propad využívají k dokupování akcií. Jsou si totiž vědomi, že ve Spojených státech bude s velkou pravděpodobností schválen balík ve výši 900 miliard dolarů na podporu ekonomiky. K tomu navíc centrální banky po celém světě dál uvolňují měnovou politiku a tím motivují investory k nákupu aktiv.

 

Obnova ekonomiky po koronaviru by mohla být rychlá. Mnozí lidé, kteří při pandemii nezaznamenali příliš velké výkyvy v příjmech, dnes disponují vysokými úsporami. Ty by se postupně mohly dostávat do ekonomiky a vytvářet její růst. V současné době je již patrné oživení v Asii. Například čínský vývoz v listopadu vykázal meziroční růst o 21 procent.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Investoři si dnes začali vybírat zisky, které na akciových trzích v posledních týdnech nashromáždili. To vede k výrazným poklesům na burzách. Nejvíce trpí letecké společnosti, které citlivě reagují na zprávy o mutaci koronaviru."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top