investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Evropská komise zahájila vyšetřování společnosti Coca-Cola

24.05.2021

Evropská komise (EK) zahájila předběžné vyšetřování amerického nápojového giganta...

Evropská komise (EK) zahájila předběžné vyšetřování amerického nápojového giganta Coca-Cola Co. V prohlášení to dnes oznámila komise, která zastává funkci antimonopolního úřadu EU, žádné další podrobnosti však neuvedla. Skupina EuroCommerce upozornila, že obchodníci si již v minulosti stěžovali na zneužívání tržní síly některých nadnárodních výrobců.

"Můžeme potvrdit, že komise zaslala dotazníky v rámci svého předběžného vyšetřování Coca-Coly," uvedla mluvčí EK. "Předběžné šetření stále běží. Nemůžeme komentovat ani předvídat jeho načasování nebo výsledek," dodala bez dalších podrobností.


Coca Cola potvrdila, že obdržela formální žádost o poskytnutí informací ve čtvrtek. Mluvčí dodal, že firma bude plně spolupracovat s komisí, ale nepovažuje za vhodné situaci dále komentovat, když celý proces ještě neskončil. "Řídíme se evropským zákonem o hospodářské soutěži i všemi dalšími příslušnými zákony a předpisy," prohlásil.


Lobbystická skupina EuroCommerce uvedla, že prodejní praktiky některých velkých nadnárodních značek vyvolávají mezi maloobchodníky a velkoobchodníky obavy. "Již mnoho let poukazujeme na problémy, kterým čelí náš sektor, kdy výrobci tzv. must-have produktů využívají svoji tržní sílu k zavádění jednostranných podmínek a omezení konkurence ve svůj prospěch," uvedl generální ředitel EuroCommerce Christian Verschueren. Členy skupiny jsou mimo jiné firmy Carrefour, Ikea, Metro a Tesco, napsala agentura Reuters.


Zdroj: ČTK




"Uzavření barů, restaurací a dalších podniků mělo za následek propouštění ve společnosti Coca-Cola."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top