investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Evropská komise bude investovat do start-upů

07.01.2021

Evropská komise (EK) bude investovat do evropských malých a středních firem...

Evropská komise (EK) bude investovat do evropských malých a středních firem. Podpořit hodlá především inovativní podniky z oblasti zdravotnictví a oběhového hospodářství, které vyvíjejí udržitelné technologie. Zpočátku dostane 42 vybraných firem zhruba 178 milionů eur (4,7 miliardy Kč), uvedla komise ve svém dnešním sdělení.

"V Evropě je mnoho inovativních a talentovaných start-upů, ale často nemohou růst nebo překládají svá firemní sídla do mimoevropských zemí," řekla podle agentury DPA komisařka pro výzkum, inovace, vzdělávání, kulturu a mládež Marija Gabrielová. Díky novému programu by podle ní měly dosáhnout na finanční zdroje a k dispozici by jim mohly být i soukromé investice.


Jednou z firem, které komise podpoří, je francouzská společnost Corwave. Ta vyvinula léčebný prostředek pro lidi se srdečními vadami, který se nyní chystá uvést na trh. Zařízení pomáhá levé srdeční chlopni a mělo by výrazně zvyšovat kvalitu života postižených.


Program předpokládá, že se do jednotlivých firem bude investovat 500.000 až 15 milionů eur, čímž by v nich EK získala 15 až 25procentní podíl. Projekty bude vybírat Evropská rada pro inovace zřízená loni v červnu. Prvních 42 vybraných firem bylo oznámeno dnes, dalších 117 společností ještě prochází schvalovacím procesem.


Zdroj: ČTK



"Státní investice lze v mnohých případech přirovnat k zemětřesení. Sice mohou zvyšovat zaměstnanost, ale často nadělají dost velký nepořádek."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top