investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Epic ukončí provoz čínské verze své populární počítačové hry Fortnite

02.11.2021

Americká společnost Epic Games v polovině listopadu ukončí provoz čínské verze své populární počítačové hry...

Americká společnost Epic Games v polovině listopadu ukončí provoz čínské verze své populární počítačové hry Fortnite. Firma to dnes oznámila bez upřesnění důvodů tohoto kroku. Předpokládá se nicméně, že ukončení provozu by mohlo souviset se snahou čínských úřadů omezit závislost dětí na on-line hrách.

Hra Fortnite patří do herního žánru "battle royale". V tomto typu her proti sobě hráči bojují ve zmenšující se oblasti a vítězem se stává ten, kdo se ve hře udrží jako poslední.


V Číně vyšla hra Fortnite v roce 2018 v upravené podobě pod názvem Fortress Night. Čínská verze, která se oficiálně stále ještě nachází pouze v testovacím režimu, se od originálu výrazně liší. Omezuje například zobrazování násilí a neumožňuje nákupy předmětů ve hře za skutečné peníze.


"Žánr battle royale v Číně podléhá přísné regulaci," upozornil analytik Daniel Ahmad ze společnosti Niko Partners. Čína od září zavedla nová pravidla, podle kterých smějí děti hrát on-line hry pouze tři hodiny týdně.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Mladí lidé se postupně stěhují z reálného světa do virtuálního prostředí. Koronavirová krize tento trend urychlila, což vedlo k vzestupu on-line her. Již dnes je přitom herní byznys přibližně čtyřikrát větší než celá kinematografie.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top