investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Epic Games se odvolá proti rozhodnutí soudu v jeho sporu s Applem

13.09.2021

Americká společnost Epic Games, tvůrce hry Fortnite, se odvolá proti pátečnímu rozhodnutí...

Americká společnost Epic Games, tvůrce hry Fortnite, se odvolá proti pátečnímu rozhodnutí soudu v jejím sporu s firmou Apple. Soud vyhověl stížnosti Epic pouze částečně a v mnoha bodech vyznělo rozhodnutí ve prospěch společnosti Apple, uvedla agentura Reuters. Firma Epic v nedělním prohlášení oznámila, že bude pokračovat v právním boji.

Soudkyně Yvonne Gonzalezová Rogersová v pátek uvedla, že Apple bude muset uvolnit některá pravidla pro vývojáře. Mimo jiné však umožňuje výrobci iPhonů pokračovat v zákazu platebních systémů třetích stran v aplikacích a Apple si i nadále může účtovat provize 15 až 30 procent za vlastní systém plateb v aplikacích.


Podle analytiků může dopad rozhodnutí soudu do značné míry záviset na tom, jak se Apple k realizaci rozhodnutí soudu postaví. Kritici i konkurenti firmy uvádějí, že pravděpodobnější je, že se při prosazování požadovaných změn obrátí spíše na zákonodárce než na soud.


Firma Epic Games je známá především jako tvůrce populární videohry Fortnite, kterou hraje přibližně 400 milionů lidí po celém světě. Firma loni vybavila svoji hru platební bránou, a tím obešla poplatek, který za distribuci musela odvádět Apple. Apple poté okamžitě vyřadil hru ze své platformy App Store a Epic Games pak podal na Apple žalobu.


Zdroj: ČTK




"Steve Jobs, Steve Wozniak a Ronald Wayne založili Apple v garáži v roce 1976. Počáteční kapitál získali prodejem mikrobusu a kalkulačky za 1 350 dolarů. Dnes již tržní kapitalizace společnosti Apple překročila hranici dvou bilionů dolarů."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top