investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Elektromobily nevyřeší problém závislosti na ropě

13.11.2018

Podle závěrů analýzy Mezinárodní agentury pro energii nelze očekávat...

Podle závěrů analýzy Mezinárodní agentury pro energii nelze očekávat, že by elektromobily zásadně snížily celosvětovou poptávku po ropě. Podle současných modelů bude do roku 2040 po světě jezdit 300 milionů elektromobilů, což sníží denní poptávku po ropě o 3,3 milionu barelů. Nicméně celková denní poptávka po ropě v silniční dopravě přesto vzroste z loňských 41,2 milionu barelů na 44,9 milionu barelů.

Snahy vyspělých zemí snižovat spotřebu ropy se nesetkávají s pochopením v rozvíjejícím se světě. Tamní obyvatelé začínají bohatnout a chtějí využívat výdobytky moderní doby včele s automobily. Vzhledem k očekávání populační expanze, kdy se kolem roku 2040 bude počet lidí na planetě blížit devíti miliardám, je pravděpodobné, že výrazně vzroste počet osobních automobilů. Současné odhady Mezinárodní agentury pro energii předpokládají, že do roku 2040 se zvýší počet automobilů o 80 procent,  a to na dvě miliardy.

 

"Analýza ukazuje, že spotřeba ropy se v příštích desetiletích bude zvyšovat díky růstu poptávky petrochemického průmyslu, přepravních služeb a letecké přepravy. Pokrýt tento růst ale znamená, že schvalování konvenčních ropných projektů se musí zdvojnásobit ze stávající nízké úrovně," uvedl výkonný ředitel IEA Fatih Birol.


Zařaďte radost do portfolia právě teď!

Dejte nám na sebe spojení a užijte si náš osobní přístup.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Výroba automobilů je perspektivní průmyslové odvětví, které v příštích dvou desetiletích zažije velký boom v rozvíjejícím se světě. Dominantní část poptávky po automobilech bude tvořit asijský trh, který nadále bude preferovat konvenční paliva."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS
Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top