investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Elektromobily jsou propadák. Češi dál kupují hlavně benzínové a naftové automobily

09.10.2019

Za leden až září letošního roku se v České republice...

Za leden až září letošního roku se v České republice registrovalo 191 110 osobních automobilů. Oproti předchozímu roku se jedná o výrazný propad. Za prvních devět měsíců loňského roku se totiž registrovalo 207 784 osobních vozů. Mezi spotřebiteli vede značka Škoda. S velkým odstupem následují značky Volkswagen, Hyundai a Dacia.

Drtivá většina nově registrovaných vozů je poháněna benzínovými motory. Celkem jich bylo 134 230, tedy 70,24 procenta ze všech registrovaných osobních automobilů. S výrazným odstupem následují naftové vozy, kterých bylo registrováno 51 615, což představuje podíl o velikosti 27,01 procenta. Češi naopak neprojevili téměř žádný zájem o elektromobily. Za devět měsíců letošního roku jich bylo registrováno pouze 507, tedy 0,27 procenta ze všech osobních vozů.



 

Nově registrované vozy mají nejčastěji bílou barvu, která byla na 28,44 procentech automobilů. Následuje šedá barva s podílem 25,41 procenta. Modrá barva těsně porazila červenou barvu. Ostatní barvy jsou zastoupeny pouze zanedbatelně. Lidé nejčastěji preferují provedení vozů typu SUV a Kombi.


Poznejte lépe Fondy Kvalifikovaných Investorů!

Nechte nám na sebe kontakt, představíme Vám ty naše.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!






"Na jeden nově registrovaný elektromobil připadá 265 nově registrovaných benzínových automobilů a 102 naftových vozů. Z toho je patrné, že Češi o elektromobily jeví jen minimální zájem. Nově registrovaným vozem je nejčastěji Škoda Octavia. Následuje ji Škoda Fabia a Škoda Rapid. Na čtvrtém a pátém místě jsou Škoda Karoq a Škoda Kodiaq. Až na dalších místech se umístily vozy jiných výrobců. Jedná se o Hyundai i30 a Dacia Duster."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top