investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

ECB snižuje sazby a obnovuje nákupy dluhopisů

13.09.2019

Mario Draghi se loučí s vládou nad Evropskou centrální bankou...

Mario Draghi se loučí s vládou nad Evropskou centrální bankou (ECB) představením nových kroků k podpoře ekonomického růstu a inflace. ECB dnes oznámila snížení úrokových sazeb hlouběji do záporných úrovní. Depozitní sazba klesá z -0,4 procenta na -0,5 procenta. 

ECB zároveň zahajuje nákupy dluhopisů s účinností od 1. listopadu v objemu 20 miliard eur měsíčně. Konec programu těchto nákupů nebyl oznámen, zůstává tedy otevřený. Před zveřejněním se očekávalo, že ECB oznámí nákupy dluhopisů v objemu až 30 miliard eur po dobu jednoho roku.



 

ECB chápe, že pro komerční banky je podnikání v prostředí záporných úrokových sazeb obtížné. Banky proto dostanou na část depozit výjimku z negativního úročení. ECB zároveň mění výhled na úrokové sazby, které zůstanou na současné nebo ještě nižší úrovni tak dlouho, dokud se výhled na inflaci „robustně“ nezmění. Dříve ECB očekávala, že úrokové sazby zůstanou beze změny do poloviny roku 2020.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Zodpovědná část obyvatelstva eurozóny dnes dostala další ránu pod pás. Občané od politiků slýchávají, že si mají na důchod spořit. Přitom by měli investovat konzervativně, nejlépe do bezpečných státních dluhopisů. Realita je však taková, že nákupem eurových dluhopisů lidé přichází o peníze. Obchodují se totiž se záporným výnosem,“ říká Senior Equity Trader BHS Kamil Bednář."

Kamil Bednář, Senior Equity Trader BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top