investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Dva měsíce na čerpacích stanicích

01.08.2019

Ceny pohonných hmot mírně zlevňují...

Ceny pohonných hmot mírně zlevňují. Průměrná cena nafty již klesla pod 32 korun za litr. Benzín je v průměru o 90 haléřů za litr dražší. Vývoj cen na čerpacích stanicích dělá řidičům radost. Přesně před dvěma měsíci na začátku června stál litr nafty v průměru o 73 haléřů více než nyní. Litr benzínu od té doby zlevnil dokonce o 77 haléřů.

Ceny pohonných hmot v České republice klesají, přestože cena ropy v posledních dvou měsících spíše rostla. Na začátku června se cena barelu ropy Brent pohybovala kolem 60 dolarů. O dva měsíce později se cena zvýšila o 4 dolary. Na konci června a v průběhu července se přitom ceny ropy Brent pohybovaly i kolem 67 dolarů za barel.



 

V průběhu června a července docházelo k významným pohybům kurzu mezi dolarem a korunou. Na začátku června stál jeden dolar 23,15 koruny. V průběhu června koruna výrazně posilovala a na konci měsíce šlo pořídit jeden dolar již jen za 22,36 koruny. V červenci však česká měna začala oslabovat. Momentálně lze jeden dolar koupit za 23,01 koruny. Vývoj kurzu koruny vůči dolaru v průběhu července by měl přispívat ke zdražování pohonných hmot. To se však neděje a ceny na čerpacích stanicích spíše mírně klesají.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Vývoj cen pohonných hmot v České republice byl v posledních dvou měsících do určité míry odpoutaný od vývoje na trhu s ropou a na měnovém trhu. To bylo zapříčiněno snižováním marží pumpařů, kteří využili situace kolem dovozu znečištěné ropy z Ruska. Problémy s dodávkami ropy do naší země se však již podařily vyřešit. Pod vlivem konkurence dochází ke snižování marží a koncových cen na čerpacích stanicích. V průběhu srpna se však situace pravděpodobně otočí a pohonné hmoty přestanou zlevňovat."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top