investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Duolingo míří na burzu, hodnota podniku by mohla dosáhnout až 3,4 miliardy USD

21.07.2021

Americká společnost Duolingo, která provozuje stejnojmennou aplikaci pro výuku jazyků, míří na burzu...

Americká společnost Duolingo, která provozuje stejnojmennou aplikaci pro výuku jazyků, míří na burzu. Primární veřejná nabídka akcií (IPO) by podnik mohla ohodnotit až na 3,4 miliardy dolarů (zhruba 74 miliard Kč), uvedla dnes firma. Duolingo se vstupem na americký akciový trh Nasdaq snaží využít rychlého růstu zájmu o nástroje pro internetové vzdělávání, který je důsledkem pandemie covidu-19, poznamenala agentura Reuters.

Společnost Duolingo uvedla, že v rámci IPO nabídne investorům zhruba 5,1 milionu akcií v ceně 85 až 95 dolarů za kus. Prodej akcií by tak mohl vynést kolem 485 milionů dolarů. Téměř 1,4 milionu akcií v rámci primární veřejné nabídky prodají současní akcionáři, výtěžek z prodeje těchto akcí tak nepřipadne podniku.


Aplikace Duolingo umožňuje výuku čtyř desítek jazyků, alespoň jednou měsíčně ji využívá zhruba 40 milionů lidí. Firma Duolingo v letoším prvním čtvrtletí více než zdvojnásobila tržby - skoro tři čtvrtiny jejích příjmů pocházely z předplatného a necelá pětina z reklamy.


Zdroj: ČTK




"Klienti BHS se mohou účastnit drtivé většiny IPO po celém světě. Informace jim rádi poskytnou osobní makléři, kteří jsou o všech IPO pravidelně informováni."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top