investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

18.03.2024
AIappletechnologie

Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku

18.03.2024
akcieburzainvesticeipo

Ranní zpravodaj: Americké akcie ve čtvrtek klesly po zveřejnění dalšího údaje o inflaci

15.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

McDonald's v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému

15.03.2024
mcdonaldssvět

Důležitá výsledková sezóna klepe na dveře

14.01.2019

Tento týden začíná v USA výsledková sezóna...

Tento týden začíná v USA výsledková sezóna. Firmy budou zveřejňovat své výsledky hospodaření za loňský rok. Trh očekává, že by mělo dojít k průměrnému meziročnímu zhodnocení o zhruba 8 procent proti roku 2017. 

Loňský rok byl pozitivně ovlivněn daňovou reformou, která znamenala pouze jednorázové oživení, ale nyní to budou mít společnosti o hodně těžší. Samotná čísla budou samozřejmě důležitá, ale důležité budou také výhledy a komentáře představitelů jednotlivých firem na další období. Tyto komentáře a zveřejněná čísla rozhodnou totiž o tom, jestli americké indexy otestují lokální minima z prosince loňského roku. 


Jeden z nejhlavnějších indexů S&P500 se pohyboval na úrovni 2350 bodů, přičemž se na těchto hodnotách pohyboval naposledy v dubnu 2017. Od těchto minim se dokázal tento index vrátit z minimálních hodnot o 10 procent nahoru, což byl pozitivní vývoj, ale zároveň index narazil na důležitou odporovou hranici 2600 bodů, kterou nedokázal překonat. 


Také je třeba zmínit, že USA pořád setrvávají v rozpočtové nouzi a podle posledních průzkumů většina Američanů stojí za demokraty. Trumpova administrativa se pořád nedokázala dohodnout z jakých zdrojů a jestli vůbec postavit zeď mezi Mexikem a USA.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Pečlivě sledujeme veškeré dění na zahraničních trzích a naši makléři jsou připraveni poskytnout špičkové informace nejen o přicházející výsledkové sezóně."

Jan Němeček, Senior Equity Trader BHS









Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top