investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Donald Trump srazil na kolena trhy po celém světě

06.05.2019

Prohlášení amerického prezidenta Donalda Trumpa, že Spojené státy zvýší cla na dovoz čínského zboží...

Prohlášení amerického prezidenta Donalda Trumpa, že Spojené státy zvýší cla na dovoz čínského zboží v objemu 4,61 bilionu korun z 10 na 25 procent, již má konkrétní dopady na burzách po celém světě. Čínské akciové trhy padají do propasti. Klíčový Shanghai Composite index oslabil o 5,58 procenta, významný hongkongský index Hang Seng se propadl o 2,90 procenta.

Negativní nálada se z Asie přenáší do Evropy. Německý burzovní index DAX otevíral se ztrátou 1,96 procenta. Široký index Europe Stoxx 600, který zahrnuje 600 akciových titulů ze 17 evropských zemí, oslabil krátce po otevření trhů o 2,02 procenta. O moc lépe na tom nejsou ani Spojené státy. Klíčový index S&P 500 v předotvírací fázi naznačuje oslabení o 1,73 procenta.

 

Když je na trzích panika, padá hodnota drtivé většiny aktiv. Jeden z mála indexů, který roste, se zaměřuje na obchodování volatility. Takzvaný index VIX, jenž odráží aktuální nervozitu na trzích, posiluje o desítky procent. Mírný nárůst zaznamenává i zlato, do kterého se investoři uchylují, když na trzích narůstá míra nejistoty.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Mírný optimizmus pramenící z pozitivních zpráv ohledně vyjednávání Spojených států a Číny se rozplynul jako pára nad hrncem. Po informacích, že Donald Trump zvýší cla a Čína zváží konec vzájemných jednání, dostaly trhy po celém světě ránu na solar plexus."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top