investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Donald Trump demonstruje, že drží otěže mezinárodního obchodu ve svých rukou

26.03.2018

Prezident Donald Trump podepsal dokument o uvalení cel na Čínu. Nová cla by měla dosáhnout hodnoty 60 miliard dolarů...

Prezident Donald Trump podepsal dokument o uvalení cel na Čínu. Nová cla by měla dosáhnout hodnoty 60 miliard dolarů, což je přibližně hodnota státního rozpočtu České republiky. Čína již pohrozila, že podnikne protiopatření. 

Mezitím Evropská unie slaví drobné vítězství, když dostala dočasnou výjimku z cel na hliník a ocel. Místo toho by se však měla připravit na tvrdá vyjednávání. Prezident Trump demonstruje převahu USA nad svými obchodními partnery a ukazuje, že otěže dalšího vývoje obchodních vztahů drží ve svých rukou. V přímém přenosu můžeme sledovat novou éru mezinárodního vztahů, kdy jsou budovány obchodní bariéry a vyostřovány vztahy mezi jednotlivými státy.


Další zajímavou zprávou je, že Ministerstvo financí USA dostalo za úkol, aby zabránilo čínským investicím na území Spojených států. Z tohoto kroku je patrné, že Donald Trump nestojí o zahraniční investice, které by mohly poškozovat strategické zájmy USA. Pro Českou republiku je to obzvláště zajímavá zpráva, protože naše investiční strategie vůči Číně je opačná. 


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top