investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Dolar posiluje proti euru, libře i koruně

28.06.2018

Americký dolar posiluje vůči euru i dalším měnám. Zatímco v dubnu byl kurz eura vůči dolaru 1,24, nyní se pohybuje pod úrovní 1,16. Podobně posiloval dolar i proti britské libře.

Americký dolar posiluje vůči euru i dalším měnám. Zatímco v dubnu byl kurz eura vůči dolaru 1,24, nyní se pohybuje pod úrovní 1,16. Podobně posiloval dolar i proti britské libře.

Aktuálně lze za 1 libru obdržet 1,31 dolaru. Před dvěma měsíci to přitom bylo o 0,12 dolaru více. Dolar posiluje i vůči koruně, která se propadla na nejslabší úroveň za poslední rok. V současnosti se kurz nachází na úrovni 22,48 koruny za dolar.

Posilování dolaru je zapříčiněno snahou investorů stahovat se do bezpečnějších aktiv, která mají dolarovou podstatu. Velké investiční fondy navíc dostaly pokyny, aby se začaly stahovat z rozvíjejících se trhů a využily skutečnosti, že Americká centrální banka (FED) zvyšuje úrokové sazby. Investiční fondy přitom nerozlišují mezi jednotlivými ekonomikami a můžeme si tak všimnout, že oslabuje nejen koruna, ale i další měny z rozvíjejících se trhů, jako je polský zlotý či maďarský forint. Nastavení úrokových sazeb či politika jednotlivých centrálních bank přitom hraje druhotnou roli.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top