investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Deutsche Bank loni zvýšila zisk před zdaněním o 68 procent...

02.02.2023

Čisté výnosy pak stouply o sedm procent na 27,2 miliardy eur...

Německý finanční ústav Deutsche Bank loni zvýšil zisk před zdaněním o 68 procent na 5,6 miliardy eur (133,2 miliardy Kč), maximum za 15 let. Největší banka v Německu ve své výsledkové zprávě dnes uvedla, že hospodaření podpořil zejména růst úrokových sazeb. Čisté výnosy pak stouply o sedm procent na 27,2 miliardy eur.

Banka rovněž oznámila, že čistý zisk připadající na akcionáře zvýšila na 5,03 miliardy eur z 1,94 miliardy eur - byl rovněž nejvyšší od roku 2007. K růstu čistého zisku přispělo daňové zvýhodnění 1,4 miliardy eur. Analytici v anketě agentury Reuters čekali v průměru zisk 4,17 miliardy eur.

Deutsche Bank ukončila program ozdravení v hodnotě devět miliard eur, který zavedla po letech ztrát. Plán banku stabilizoval, další podporu jí poskytl růst úrokových sazeb.

"Transformace Deutsche Bank v uplynulých třech a půl letech byla úspěšná," uvedl generální ředitel Christian Sewing, který v roce 2019 inicioval zásadní změnu struktury skupiny. Její součástí bylo omezení aktivit v investičním bankovnictví a větší zaměření na služby firmám a drobným zákazníkům. "Zaměřením na naše silné stránky jsme se stali výrazně ziskovější, diverzifikovanější a efektivnější," dodal Sewing.

Analytici přesto upozorňují, že banka je zranitelná kvůli pomalejšímu ekonomickému růstu, vysoké inflaci, válce na Ukrajině a regulačním problémům, které ji sužovaly už v posledních letech.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top