investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Deliveroo propustí téměř desetinu zaměstnanců

10.02.2023

Firma se tak snaží podpořit svou ziskovost...

Britská společnost Deliveroo, která se zabývá zprostředkováváním rozvozu jídla, propustí zhruba devět procent svých zaměstnanců, tedy asi 350 lidí. Firma se tak snaží podpořit svou ziskovost v reakci na zhoršující se podnikatelské podmínky. Informovala o tom agentura Reuters.

Společnost Deliveroo zažívala prudký růst v době pandemie covidu-19, kdy lidé trávili více času ve svých domovech a namísto návštěvy restaurací si nechávali jídlo dovážet. V poslední době však čelí poklesu počtu objednávek.

Zakladatel a šéf firmy Will Shu uvedl, že ekonomická situace je nyní obtížná a že Deliveroo se musí více zaměřit na svou ziskovost. "Čelíme nyní vážným a neočekávaným ekonomickým problémům. Naše fixní náklady jsou prostě pro naše podnikání příliš vysoké," prohlásil.

Společnost Deliveroo předloni v březnu vstoupila na burzu. Upisovací cena akcií byla stanovena na 390 pencí, což celý podnik ohodnotilo na zhruba 7,6 miliardy liber (asi 200 miliard Kč). Od té doby však cena akcií prudce klesla a v současnosti se nachází pod 90 pencemi.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top