investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Daří se americkým akciím, zlatu i bitcoinu

24.06.2019

Nového historického maxima dosáhl akciový index S&P 500...

O víkendu se kryptoměně bitcoin podařilo prolomit hranici 11 000 dolarů. Na několika významných burzách, kde se kryptoměny obchodují, hodnota bitcoinu dokonce vystoupala k úrovni 11 200 dolarů a dostala se na nejvyšší úroveň od března 2018. Následně došlo k mírné korekci. Aktuálně se bitcoin obchoduje přibližně za 10 800 dolarů.

Zájem o kryptoměny narůstá, přestože se jedná o velmi rizikové aktivum s proměnlivou cenou. Technologičtí nadšenci za růstem ceny kryptoměn vidí pokroky v technologii blockchain. Aktuálně vzniká blockchain třetí generace, který by měl zefektivnit provádění transakcí. Rostoucí zájem o kryptoměny mohl být podpořen společností Facebook, která oznámila, že bude používat svou vlastní kryptoměnu libra. Skutečné příčiny růstu ceny kryptoměn jsou však obtížně identifikovatelné.

 

Podobně jako bitcoinu se daří i dalším aktivům. Cena zlata se drží nad hranicí 1 400 dolarů za troyskou unci, což je nejvíce za téměř šest let. Příčiny růstu ceny zlata lze nalézt v rostoucím napětí ve světě. Investoři se obávají, jak dopadnou obchodní války, brexit či napjatá situace na Blízkém východě. Část portfolií proto přesouvají do bezpečného přístavu, za který je mnohými investory považováno právě zlato.

 

Nového historického maxima dosáhl i akciový index S&P 500, který zahrnuje 500 největších amerických společností obchodovaných na burze. V průběhu pátku 21. června vystoupal index S&P 500 až na hodnotu 2 964,15 bodu, což bylo nejvíce v historii. O den dříve zas index S&P 500 uzavíral obchodování na historicky nejvyšší úrovni, když dosáhl hladiny 2 954,18 bodu.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Americký akciový index S&P 500 překonal svou historicky nejvyšší úroveň. Růstu akcií napomáhá avizovaná změna politiky Americké centrální banky (Fed), která pravděpodobně začne snižovat úrokové sazby."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top