investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Daimler je zpět v zisku, který vysoko překonal odhady

16.10.2020

Německý automobilový koncern Daimler ve třetím čtvrtletí vykázal díky nečekaně rychlému...

Německý automobilový koncern Daimler ve třetím čtvrtletí vykázal díky nečekaně rychlému zotavení trhu zisk před zdaněním a úroky (EBIT) 3,07 miliardy eur (83,9 miliardy Kč), a výrazně tak překonal odhady analytiků. Daimler čeká solidní výsledek i v posledním čtvrtletí za předpokladu, že se nedočká dalších plošných karantén. Předchozí dva kvartály měla automobilka kvůli dopadům pandemie nemoci covid-19 provozní ztrátu.

Analytici v anketě společnosti Refinitiv očekávali, že Daimler bude mít zisk před zdaněním a úroky 2,14 miliardy eur. Ve druhém čtvrtletí měla firma provozní ztrátu 1,68 miliardy eur.


V reakci na ztráty zastavila divize Mercedes-Benz ve Spojených státech výrobu sedanů a zaměřila se na ziskovější sportovně-užitkové vozy (SUV), spojila se ve vývoji elektrických motorů s firmou Volvo Trucks a zastavila alianci pro vývoj automatizovaných vozů s BMW.


Daimler tento měsíc uvedl, že Mercedes-Benz do roku 2025 změní strategii a sníží přitom o pětinu fixní náklady, investice a výdaje na výzkum a vývoj. Mercedes-Benz chce opustit strategii zaměřenou na objem prodeje, které se držel desítky let, a zaměří se na nejziskovější segmenty odvětví, což jsou limuzíny a SUV.


Zdroj: ČTK



"Za poslední den vyrostla cena akcií Daimler ze 46 na více než 49 eur za kus. Aktuální tržní kapitalizace společnosti Daimler je o 30 procent vyšší než tržní kapitalizace společnosti BMW."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top