investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ceny potravin v České republice klesají tři měsíce v řadě

17.04.2024
cenaekonomikavýrobačesko

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

17.04.2024
evropapenízeusačesko

Coca-Cole klesly tržby i zisk

22.10.2020

Největšímu světovému výrobci nealkoholických nápojů, americké společnosti Coca-Cola, klesl ve třetím...

Největšímu světovému výrobci nealkoholických nápojů, americké společnosti Coca-Cola, klesl ve třetím čtvrtletí zisk i tržby. Vliv měly zejména dopady pandemie, protože firma prodává část produkce v restauracích, které musely v mnoha zemích omezit provoz. Čistý zisk meziročně klesl na 1,74 miliardy z 2,59 miliardy dolarů (40,1 miliardy Kč) před rokem, oznámila dnes firma.

Tržby se snížily o devět procent na 8,7 miliardy dolarů (200 miliard Kč). Překonaly však odhady, protože firma těžila z částečného znovuotevření kin a restaurací. Ty byly v některých zemích několik měsíců zavřené právě kvůli pandemii.


Zhruba polovina tržeb Coca-Coly pochází z prodeje v restauracích, v kinech a na dalších veřejných místech. Pro firmu bylo proto uplynulé čtvrtletí náročné, ale pomohlo jí, že si spotřebitelé vytvářeli i domácí zásoby nápojů.


"I když je před námi stále mnoho úkolů, pokrok v uplynulém čtvrtletí mi dává jistotu, že jsme na správné cestě," uvedl generální ředitel James Quincey. Objem prodaných nápojů se v uplynulém čtvrtletí snížil o čtyři procenta, ve druhém čtvrtletí se jich ještě prodalo o 16 procent méně.


Zdroj: ČTK



"Koncem srpna společnost Coca-Cola oznámila, že zruší tisíce pracovních míst. Uzavření barů, restaurací a dalších podniků má za následek klesající poptávku po Coca-Cole."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top