investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Coca-Cola za čtvrtletí zvýšila zisk o 14 procent

25.10.2022

Firma zároveň zvýšila celoroční výhled zisku i tržeb...

Americký výrobce nealkoholických nápojů Coca-Cola ve třetím čtvrtletí meziročně zvýšil čistý zisk o 14 procent na 2,8 miliardy USD (69,5 miliardy Kč). Firma zároveň zvýšila celoroční výhled zisku i tržeb. Spoléhá na to, že poptávka po jejích nápojích zůstane stabilní, třebaže s cílem zmírnit dopady rostoucích nákladů zvýšila ceny svých produktů. Firma o tom dnes informovala ve svých výsledcích hospodaření.

Tržby se zvýšily o deset procent na 11,1 miliardy dolarů. Analytici v anketě společnosti Refinitiv odhadovali, že tržby se budou pohybovat kolem 10,5 miliardy dolarů.

Firma očekává, že v letošním roce zvýší takzvané organické tržby o 14 až 15 procent. Na konci druhého čtvrtletí počítala s růstem o 12 až 13 procent. Organické tržby nezahrnují změny v podnikové struktuře a výkyvy devizových kurzů.

Coca-Cola v letošním roce postupně zvyšovala ceny na trzích po celém světě. Vycházela z předpokladu, že její produkty budou patřit k těm posledním, které zasáhne útlum poptávky.

Výsledky Coca-Coly korespondují s hospodařením konkurenční firmy PepsiCo. Ta ve třetím čtvrtletí zvýšila ceny o 17 procent a zlepšila celoroční odhad zisku.

Akcie Coca-Coly, které ve Spojených státech tvoří součást hlavního Dow Jonesova indexu, na výsledky zareagovaly téměř tříprocentním růstem.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top